Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział...
fot. Kalinovskiy/GettyImages.com

Kto nie powinien jeść ogórków kiszonych? Osoby z tymi schorzeniami powinny ograniczyć jedzenie kiszonek. Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

Zaburzenia krzepnięcia krwi

Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział w procesie krzepnięcia. Przy problemach z zakrzepami stosuje się leki, które mają na celu zmniejszenie tworzenia się zakrzepu. Dlatego osoby chorujące na zakrzepicę powinny unikać nadmiernego spożywania ogórków kiszonych, ponieważ mogą one osłabiać działanie przeciwzakrzepowe farmaceutyków.

Zobacz również

Polka już we wtorek rozpoczyna rywalizacje w turnieju w Rzymie! O której zagra?

NOWE
Polka już we wtorek rozpoczyna rywalizacje w turnieju w Rzymie! O której zagra?

Insygnia Burmistrza Miasta Wągrowca zostały uroczyście przekazane Alicji Trytt

Insygnia Burmistrza Miasta Wągrowca zostały uroczyście przekazane Alicji Trytt

Polecamy

Supersamochody. Zakup używanego auta może stać się koszmarem!

Supersamochody. Zakup używanego auta może stać się koszmarem!

Znamy pierwszą rywalkę Świątek w turnieju w Rzymie

Znamy pierwszą rywalkę Świątek w turnieju w Rzymie

Jak wyspać się w upał? Wybieramy idealną kołdrę na lato

Jak wyspać się w upał? Wybieramy idealną kołdrę na lato