MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jeden z najczęściej popełnianych błędów to za słabo...
fot. pixabay.com

Kotlety mielone - błędy podczas smażenia. Przez to kotlety rozpadają się w czasie smażenia i są twarde

Dlaczego kotlety mielone rozpadają się w czasie smażenia?

Jeden z najczęściej popełnianych błędów to za słabo rozgrzany tłuszcz. Jeśli chcemy uzyskać kształtne kotlety z pyszną panierką lub dobre spaghetti, nie wrzucajmy mięsa na zimną patelnię a dopiero wtedy, gdy olej się dobrze rozgrzeje. Skutecznym sposobem na sprawdzenie, czy tłuszcz ma już odpowiednią temperaturę, jest wrzucenie na patelnię odrobiny bułki tartej - jeżeli zaczyna skwierczeć, oznacza, że można zacząć smażyć mięso. Jednocześnie nie należy smażyć kotletów na największym gazie bądź mocy kuchenki.

Zobacz również

Kilkuset księży w Bazylice Mniejszej w Sieradzu. Przewodniczy kardynał z Gwinei FOTO

Kilkuset księży w Bazylice Mniejszej w Sieradzu. Przewodniczy kardynał z Gwinei FOTO

Trwa "Podróż po jednolitym rynku Unii Europejskiej" w Rzeszowie [ZDJĘCIA]

NOWE
Trwa "Podróż po jednolitym rynku Unii Europejskiej" w Rzeszowie [ZDJĘCIA]

Polecamy

Hiszpańskie miasteczko stawia granice turystom. Wprowadza godziny zwiedzania

Hiszpańskie miasteczko stawia granice turystom. Wprowadza godziny zwiedzania

Wypadek na AOW. Zderzyły się dwa samochody, są utrudnienia

Wypadek na AOW. Zderzyły się dwa samochody, są utrudnienia

Niepokojący problem polskich klientów kupujących na Temu. Ważny Urząd ma złe wieści

TYLKO U NAS
Niepokojący problem polskich klientów kupujących na Temu. Ważny Urząd ma złe wieści