Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W polskiej historii rosół gotowano na różnej zwierzynie, w...
fot. pixabay.com/kalhh

Jak zrobić prawdziwy wiejski rosół? Na kurze czy bażancie zachwyci smakiem. Tych błędów nie popełniaj przy gotowaniu. Oto przepisy gospodyń

Rosół kiedyś

W polskiej historii rosół gotowano na różnej zwierzynie, w zależności od epoki zmieniały się też przyprawy. Bywało, że na stołach lądowała waza z wywarem na bazie kuropatw, gołębi lub dziczyzny, doprawiona grzankami lub cytrusami. Na początku XX wieku stawiano na mięsa wołowe, dziś miesza się je z drobiowym lub całkowicie wybiera ptactwo.

Zobacz również

"Ściągi" mieliśmy np. w bułkach" - wspomnienia z egzaminu dojrzałości.

"Ściągi" mieliśmy np. w bułkach" - wspomnienia z egzaminu dojrzałości.

Żona Mauro zarobi milion na erotyce. Kontrakt przypieczętowała bezwstydnym zdjęciem

Żona Mauro zarobi milion na erotyce. Kontrakt przypieczętowała bezwstydnym zdjęciem

Polecamy

Masz 24 godziny. Wykorzystaj je właściwie. Ile czasu siedzieć, spać i ruszać się?

Masz 24 godziny. Wykorzystaj je właściwie. Ile czasu siedzieć, spać i ruszać się?

Zabójczy ból głowy. Częściej prowadzi do samobójstw! Odczuwasz go?

Zabójczy ból głowy. Częściej prowadzi do samobójstw! Odczuwasz go?

Wrocławscy maturzyści już po egzaminie. Jak im poszedł język polski?

Wrocławscy maturzyści już po egzaminie. Jak im poszedł język polski?