Wrap z Warzywami i Grillowanym Indykiem
Składniki
Placki tortilli pełnoziarniste
Mięso z indyka (plasterki)
Czerwona papryka (pokrojona w paski)
Zielona sałata (umyte i posiekane liście)
Awokado (pokrojone w plastry)
Sos jogurtowy (z jogurtu naturalnego, czosnku, świeżej natki pietruszki)
Pieprz i sól do smaku
Sposób przygotowania
Grilluj plasterki mięsa z indyka na rozgrzanym grillu do uzyskania rumianego koloru.
Przygotuj sos jogurtowy, mieszając jogurt naturalny z drobno posiekanym czosnkiem i świeżą natką pietruszki. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Na każdym placku tortilli ułóż sałatę, plastry mięsa z indyka, czerwoną paprykę i plastry awokado.
Skrop warstwę sosu jogurtowego.
Posyp świeżo zmielonym pieprzem i solą.
Złóż placki tortilli, tworząc zwinięte wrapy.
Podawaj od razu, ciesząc się lekkostrawnym, a zarazem sycącym posiłkiem.