Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygotowanie pychotki zacznij od zagniecenia kruchego...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto Pychotka na dużą blachę. Przepis na wyjątkowy rarytas na święta i nie tylko. Fenomenalne ciasto z kremem, bezą i powidłami śliwkowymi

Ciasto pychotka. Krok 1.

Przygotowanie pychotki zacznij od zagniecenia kruchego ciasta: mąkę posiekaj z masłem, dodaj żółtka, cukier i proszek do pieczenia. Całość szybko zagnieć rękami w zwarte ciasto, owiń folią spożywczą i schowaj do lodówki na minimum 30 minut.

Zobacz również

Jan Homel stworzył skarbiec narzędzi, które służyły dawnym rzemieślnikom

Jan Homel stworzył skarbiec narzędzi, które służyły dawnym rzemieślnikom

Odczepcie się od "rzepiar"! "Kobieca stopa szkody nie wyrządzi", uspokaja rolnik

Odczepcie się od "rzepiar"! "Kobieca stopa szkody nie wyrządzi", uspokaja rolnik

Polecamy

Pilnujesz budżetu? Nie zgadniesz, ile kosztują te czerwcowe loty i wycieczki

Pilnujesz budżetu? Nie zgadniesz, ile kosztują te czerwcowe loty i wycieczki

Genialna metoda na „brudne” łokcie i kolana. Sprawdziłam! Działa już po 2 tygodniach

Genialna metoda na „brudne” łokcie i kolana. Sprawdziłam! Działa już po 2 tygodniach

Agawa to gigant, ale urośnie w doniczce. Czy zrobisz z niej syrop lub włókno? Sprawdź

Agawa to gigant, ale urośnie w doniczce. Czy zrobisz z niej syrop lub włókno? Sprawdź