Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Zrób to ze smakiem: jajecznica XXXL, czyli z jaja strusia

red
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjne Materiały prasowe
Dzisiaj w programie "Zrób to ze smakiem" TVP Wrocław prezentuje strusie z Glinicy.

Mimo, że hodowla istnieje od kilku lat nadal wzbudza emocje turystów zdzwionych widokiem długich szyj wyglądających zza ogrodzenia. Po co strusie na Dolnym Śląsku? Dla mięsa i gigantycznych jaj. Oba produkty, dietetycy nazywają żywnością funkcjonalną. To znaczy, że bardzo mocno wpływają na poprawę zdrowia i właściwie odżywiają organizm. Jakie są w smaku? Bardzo delikatne. Z jajka przygotowujemy jajecznicę zastępującą 25 jaj kurzych, mięso nadaje się na steki, gulasz a nawet rosół. Autorzy pokażą, jak wykorzystać te produkty w kuchni. A skoro jesteśmy przy jajkach - to zobaczymy też, jak przygotować pyszne śniadanie z ich użyciem. Będą letnie sałatki z przepiórczym jajkiem oraz tost z dziurką z jajkiem kurzym. Autorzy zapraszają dziś o 19.00 do TVP Wrocław, a potem do oglądania programu w internecie i na profilu fejsbukowym.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska