Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Znana w Chinach sieć restauracji w Polsce. Wrocław pierwszy [MENU I CENY]

Marcin Kaźmierczak
Blue Frog - to nowa sieć restauracji, które będzie uruchamiać w Polsce firma AmRest - właściciel KFC, Pizza Hut, Starbucks i Burger Kinga. Pierwszy lokal zostanie otwarty 18 października w galerii Wroclavia.

W menu znajdziemy głównie dania kuchni amerykańskiej - burgery i steki wzbogacone o azjatyckie dodatki. W restauracji będzie też można wypić alkohol - m.in. koktajle przygotowywane przez barmanów. Blue Frog, czyli niebieska żaba to jedna z najszybciej rozwijających się sieci restauracji w Chinach. Wrocławska restauracja będzie drugą należącą do tej sieci w Europie - pierwsza działa w Madrycie.

Blue Frog - zobacz menu i ceny

Burgery:

SLIDERS BLUE FROG / 610g – 34 zł
3 mini burgery, każdy w innym smaku: mięso wołowe Angus /USA/ 200g, sałata, ogórek, konfitura z czerwonej cebuli, jalapeno, sos Teriyaki, sos BBQ, sos serowy

MONTANA BURGER / 700g – 35 zł
mięso wołowe Angus /USA/ 200g, ser cheddar, bekon, pomidory, rukola, sałata lodowa, krążki cebulowe, sos serowy

BLUE FROG TERIYAKI BURGER / 640g – 35 zł
mięso wołowe Angus /USA/ 200g, ananas, cebula, rukola, sałata lodowa, ogórek, sos Teriyaki, dymka, prażony sezam, kolendra

CLASSIC BURGER / 640g – 25 zł
mięso wołowe Angus /USA/ 200g, pomidory, cebula, rukola, sałata lodowa, majonez, ketchup

DOUBLE SPICY BURGER / 890g – 49 zł
mięso wołowe Angus /USA/ 400g, ser cheddar, bekon, jalapeno, pomidor, cebula, rukola, sałata lodowa, sos louisiana

TOP OF THE ROCK BURGER / 650g – 35 zł
mięso wołowe Angus /USA/ 200g, cheddar, jajko sadzone, cebula biała, konfitura z czerwonej cebuli, rukola, sałata iceberg, dymka, majonez

TIMES SQUARE BURGER / 670g – 39 zł
mięso wołowe Angus /USA/ 200g, bekon, cebula, konfitura z czerwonej cebuli, rukola, sałata lodowa, ser pleśniowy, pomidory, majonez

PULLED PORK & SLAW SANDWICH / 500g – 25 zł
szarpana wieprzowina, jalapeno, sos serowy,

BBQ HOISIN DUCK SANDWICH / 500g – 29 zł
szarpana kaczka, szarpana wieprzowina, ogórek, dymka, kolendra, sezam, majonez mango

BLUE FROG SALMON BURGER / 640g – 39 zł
burger z łososia /Norwegia/ 200g, guacamole, rukola, majonez mango, pomidory

Steki:

RIB-EYE - USA / 520g – 119 zł
stek z wołowiny Angus z antrykotu bez kości, sezonowany na mokro minimum 28 dni

NEW YORK - USA / 510g – 119 zł
stek z wołowiny Angus, sezonowany na mokro minimum 28 dni

RIB-EYE - POLSKA / 520g – 59 zł
stek z antrykotu bez kości, sezonowany na sucho min 28 dni

TOP SIRLOIN - POLSKA / 500g – 49 zł
stek z rostbefu bez kości, sezonowany na sucho minimum 28 dni

TENDERLOIN- POLSKA / 470g – 69 zł
stek z polędwicy wołowej sezonowany na sucho minimum 28 dni

STRIPLOIN ANGUS - SZKOCJA / 520g – 59 zł
rostbef bez kości z wołowiny Angus sezonowany na sucho minimum 28 dni

LAMBCHOPS-NOWAZELANDIA / 470g – 69 zł
kotlet jagnięcy z kostką pojedyńczo cięty

SALMON FILLET - NORWEGIA / 490g / filet z łososia – 49 zł

Żeberka:

RIBS / 810g – 49 zł
sosy: Teriyaki, BBQ, louisiana, żubrówkowy

Dodatkowa porcja żeberek – 16 zł

Zupy:

SWEETCORN CREAM / 350g – 13 zł
zupa z kukurydzy z kiełbasą chorizo, dymka

TOMATO & HERBS CREAM / 310g – 13 zł
krem z pomidorów ze śmietaną, dymka

THAI COCONUT SHRIMP / 390g – 24 zł
tajska zupa z mlekiem kokosowym, krewetkami, kolendrą, grzybami słomkowymi i kiełkami mung

BLUE FROG UDON / 500g – 24 zł
bulion mięsny z makaronem udon, plastry wołowiny, jajko, algi nori, dymka, prażony sezam

Przystawki:

CHICKEN & SPINACH SPRING ROLLS / 210g – 19 zł
3 sajgonki z kurczakiem i szpinakiem, sos Teriyaki, kwaśna śmietana, prażony sezam, dymka

PULLED DUCK SPRING ROLLS / 210g – 19 zł
3 sajgonki z szarpaną kaczką, szarpaną wieprzowiną, sos Teriyaki, kwaśna śmietana, prażony sezam, dymka

VEGE SPRING ROLLS / 210g – 19 zł
3 sajgonki z warzywnym farszem, sos Teriyaki, kwaśna śmietana, prażony sezam, dymka

BLUE FROG CHICKEN WINGS / 370g – 19 zł
skrzydełka kurczaka w pikantnej marynacie z wybranym sosem, podawane ze słupkami marchewki i selera naciowego; sosy: Teriyaki, BBQ, louisiana, żubrówkowy / 30g

QUESADILLAS / 350g / CHICKEN, PEPPERS & CHEDDAR – 19 zł
tortilla, kurczak, papryka, cheddar, salsa, śmietana, kolendra

QUESADILLAS / 330g / TRIPLE CHEESE & JALAPENOS – 19 zł
tortilla, cheddar, mozzarella, sos serowy, jalapeno, kolendra, salsa, kwaśna śmietana

QUESADILLAS / 370g / CHORIZZO
tortilla, ser cheddar, kiełbasa chorizo, kolendra, salsa, kwaśna śmietana

NACHOS PLATE / 190g – 15 zł
talerz nachos z sosem serowym i salsą, dymka

ONION RINGS / 200g – 15 zł
smażone krążki cebulowe z sosem serowym, kwaśna śmietana, dymka

COMBO PLATE / 750g – 49 zł
wybrane skrzydełka kurczaka i quesadillas podane z krążkami cebulowymi, frytkami stekowymi, śmietaną i ketchupem

Desery:

APPLE CRUMBLE / 280g – 15 zł
z pyszną kruszonką i lodami waniliowymi

CHEESECAKE / 200g – 15
legendarny amerykański sernik

WAFFLES / 180g – 15 zł
pyszne amerykańskie gofry podawane z gałką lodów waniliowych

LAVA CAKE / 200g – 15 zł
czekoladowa lawa z lodami, kruszonką i sosem borówkowym

CARROT CAKE / 190g – 15 zł

Dodatkowa gałka lodów – 4 zł

W restauracji będzie można wypić m.in. bezalkoholowe koktajle - 15 zł, lemoniady - 12 zł, wino musujące i czerwone (od 60 do 120 zł), piwo (od 10 do 15 zł) i koktajle alkoholowe (od 20 do 25 zł).

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska