Zlot food trucków na pl. Społecznym (ZDJĘCIA)

MK
Plac Społeczny zmienił się w wielką restaurację pod gołym niebem. Przez cały weekend parkuje tam kilkanaście wrocławskich food trucków. Królują nie tylko popularne burgery. Skosztować można fast-foodów z całego świata, a na deser zjeść lody o smaku selera.

Podczas zlotu w jednej z szesnastu furgonetek-barów można zamówić nie tylko popularne burgery. Można skosztować bagietek przyrządzanych na ciepło przez nomen omen "Bagiety z furgonety", tostów z szarpaną wołowiną, tajskich zup, czy curry z kurczakiem serwowanych przez HulThaia i Tuk Tuka. Miłośnicy greckiej kuchni mogą posilić się z kolei souvlakami podawanym np. z małżami lub kalmarami. W furgonetce Gastrusia do wyboru są za to bifany, czyli portugalskie bułki z wieprzowiną.

A co na deser? Dużą popularnością cieszyły się lody, oczywiście naturalne serwowane przez Krasnolód. Można się ochłodzić tak wyszukanymi smakami jak seler z jabłkiem czy ogórek z rabarbarem. Rozgrzewają z kolei kawy przyrządzane przez Ekspresso.

Wzięcie miały również gofry serwowane przez Gofreak. Do wyboru są zarówno te klasyczne na słodko - z białą czekoladą, kokosem, egzotycznymi owocami, ale również wytrawne podawane na słono z hummusem z suszonymi pomidorami i rukolą lub pastę curry z kurczakiem na bazie mleka kokosowego i pieczoną marchewką.

Także jutro od godz. 12 do 20 na pl. Społecznym karmić nas będą m.in

  • Food Mania
  • Mo’jo sandwiches
  • Gofreak
  • Pan Bulwa
  • Bagiety z furgonety
  • TosTruck
  • HulThai
  • PANCZO
  • KRASNOLÓD
  • Pasibus
  • KRAM
  • Tuk Tuk
  • Ekspresso
  • Złote Paluchy Churros
  • Gastruś
  • Souvlaki Greek Truck

Wideo

Komentarze 19

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

x
x
Prawda zabolała?
?
Niech sobie bezrobotni zakładają hotdogarnie, ale nie wciskajcie mi, że to wydarzenie kulturalne.
B
Breslauer49
Skrzyknijcie się i wyciągnijcie tego Bar Busa z tej wyrwy nad Odrą.
Jest przecież jakaś solidarność zawodowa.
B
Breslauer49
Czy ten Bar Bus z oberwanego nadbrzeza uczestniczy w tym festiwalu - powinien byc
na honorowym miejscu, po takich przejściach.
m
mmm
Konkurencję się eliminuje :-D
...
i kolejny raz uaktywniają się ameby umysłowe.. nie checsz to nie jedz, po ch... obrażasz jeden z drugim?
W
Wrockus
AUTOBUS SMAŻĄCY PSTRĄGA WRAZ Z NABRZEŻEM "UPADŁ" DO ODRY.
MOŻE TRZEBA BY GO WESPRZEĆ ?
G
Gość
kto byl w angli to wie o czy pisze, rzygać mi sie chce na samo wspomnienie tych zapachów psa zmielonego razem z budą i smażonego w głębokiej fryturze...
D
Dlaczego?...Voila...
Liche półprodukty, sztuczne sosy...., przypraw nawalone, że aż smaku nie czuć i mało... finezyjne wykonanie. Jak to jest ta Wasza " kulinarna pasja" to szczerze współczuję....zacznijcie zbierać kapsle.
L
LOL
A dzieciarnia robi po nogach.
G
Gosciu
Impreza od 12 bylem po raz pierwszy i ........ o 15:30 w co drugim foodtrucku juz nie bylo czegos w menu(co bylo glowna pozycja pokazana w menu), a to enchiladas , a to pity ze szpinakiem, a to wolowina sie skonczyla. Miszcze logistyki :-) Impreza ponoc do 21 miala trwac....... :-)
J
JK
żw foodtrcaki latają!
j
ja
Napiszesz lody naturalne i już lecą jak d*bile i kupują, aż się mało nie pos*ają najzwyklejsze w świecie lody. Podjedziesz starą budą na kołach z hipsterską nazwą i już lecą jak d*bile i płacą po 20 zł za buły z podłej jakości mięsem garmażeryjnym kupowanym w hurtowniach po 5 zł za kilo. Do tego ciekaw jestem gdzie ci sprzedawcy z tych bud na kołach się załatwiają i gdzie potem myją ręce? Aż obrzydzenie bierze na samą myśl. :P
j
ja
To jeszcze ta podłej jakości buła z podłym, garmażeryjnym mięsem kupowanym w hurtowniach po 5 zł kilogram przygotowana jest w skandalicznych wręcz warunkach. Gdzie ci sprzedawcy z tych bud się załatwiają? Gdzie myją ręce i naczynia w których to wszystko przygotowują? Ja bym się brzydził tego ich żarcia nawet dotknąć.
g
gość
To gdzie ty synku jadasz. Chyba w jakiś spelunach, bo nie sądzę aby w tych FOODtrackach było jedzie po 50 PLNów i więcej za porcję, a tyle kosztuje przyzwoity obiad dla jednej osoby w restauracji.
Dodaj ogłoszenie