Wystawa Produktów Regionalnych „Wyprodukowano pod Śnieżką” (6 września)

Materiał partnera zewnętrznego
Na wszystkich prezentacjach produktów regionalnych  sery od małych wytwórców cieszą się wielkim zainteresowaniem
Na wszystkich prezentacjach produktów regionalnych sery od małych wytwórców cieszą się wielkim zainteresowaniem fot. Adam Wojnar
To będzie święto smaku, zapachu, rękodzieła. Święto tego, co w Karkonoszach najlepsze. Już 6 września w Jeleniej Górze odbędzie się 17. Wystawa Produktów Regionalnych „Wyprodukowano pod Śnieżką”.

W sercu Jeleniej Góry, na placu Ratuszowym, znów pachnieć będzie miodami, serami, naturalnymi wędlinami, przyprawami i chlebem. Wszystko za sprawą ponad stu wystawców z polskiej i czeskiej strony gór, którzy przez cały dzień będą prezentować regionalne przysmaki i rękodzieło.

Spośród najlepszych z nich jury wybierze dwa wyroby, które zostaną nagrodzone tytułem „Najciekawszego produktu karkonoskiego” oraz „Karkonoskiego Produktu Spożywczego”.

Nowością tegorocznej edycji będzie live cooking show - „Bitwa na Smaki”. Pojedynek pomiędzy amatorami domowej kuchni a profesjonalistami poprowadzi dziennikarz kulinarny Paweł Loroch. Organizatorzy zadbali także o atrakcje dla dzieci, na które będą czekały warsztaty zielarskie, tworzenia lasu w szkle, tworzenia naturalnych kosmetyków oraz inne gry i zabawy. Muzyczną oprawę imprezy zapewni występ zespołu Chudoba oraz koncert Goorala. Organizatorem wystawy jest Karkonoska Agencja Rozwoju Regionalnego.

Dodaj ogłoszenie