Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Wrocław: Pączek Pałacowy - nowy przysmak dla łasuchów specjalnie na Tłusty Czwartek

PCZ
Tomasz Hołod
Puszysty z delikatnym nadzieniem malinowym i pomadą cukrową o smaku waniliowym- taki jest nowy wrocławski pączek, który został wczoraj zaprezentowany przez Muzeum Miejskie Wrocławia. Wypiek przygotowany został przez zakład ciastkarsko-piekarski Mamut.

- Pączek Pałacowy z musem malinowym waży około 75 gram, z czego 14 gram stanowi nadzienie- mówi dyrektor produkcyjny Mamuta, Aneta Dzięcioł. Każdy kto odwiedzi w Tłusty Czwartek muzeum będzie mógł skosztować za darmo wypieku. Od czwartku będzie on podstawowym przysmakiem serwowanym w pałacowej kawiarni.

- Pączek jest pyszny, nadzienie rozpływa się w ustach- zachęca do skosztowania Monika Rudzka, sprzedawczyni w kawiarni pałacowej.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska