"101 najlepszych restauracji i hoteli w Polsce" to przewodnik po lokalach polecanych przez restauratorkę. Znalazły się w nim także trzy lokale ze stolicy Dolnego Śląska: Pod Papugami, JaDka i Villa Bianco Steak&Lobster.
Część z ponad 200 fanów przyszła jednak nie z powodu książki, a możliwości spotkania z jurorką kulinarnego show "Master Chef" i gospodynią programu "Kuchenne rewolucje". Korzystając z możliwości zadawania pytań, dociekali, jakie są kulisy tego programu, ale też o sprawy praktyczne - sekrety przepisów Magdy Gessler i porady, jak przechowywać żywność, by dłużej zachowała świeżość i walory odżywcze.
Restauratorka skrytykowała wrocławian. Jej zdaniem nasza lokalna kuchnia powinna bardziej nawiązywać do korzeni, czyli kuchni ze Lwowa. - Pięknej, mądrej, oryginalnej oraz smacznej - mówiła Magda Gessler.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?