Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Wrocław: Europa na Widelcu już wkrótce. Zobacz, jakich dań spróbujemy (PROGRAM IMPREZY)

Malwina Gadawa
Poprzednie edycje imprezy
Poprzednie edycje imprezy Tomasz Hołod
Potrawy z kilkunastu regionów europejskich będzie można spróbować podczas 6. festiwalu Europa na Widelcu, który w dniach od 4 do 8 czerwca odbędzie się we Wrocławiu. Będzie też święto szparaga i truskawki, biesiada i festiwal piwa.

"Europa na widelcu 2014" we Wrocławiu to pięć dni z przysmakami z całej Europy i kuchnią regionalną z Wrocławia i Dolnego Śląska. Kulinarną imprezę reklamowali Piotr Bikont i Robert Makłowicz, którzy będą sami serwować potrawy.

W tym roku organizatorzy chcą promować nie tyle kuchnie narodowe, a właśnie regionalne. - Kuchnie nazywane narodowymi są wypadkową właśnie tych regionalnych - przekonywał kucharz i znawca smaków Robert Makłowicz. - To będzie wspaniała okazja spróbować najlepszych truskawek i szparagów z Dolnego Śląska, które tutaj są najlepsze - mówi Makłowicz.

W trakcie imprezy na wrocławskim Rynku będzie działał jarmark, na którym prezentowane będą europejskie produkty regionalne.

Europa na widelcu 2014 - Szczegółowy program imprezy

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska