"Europa na widelcu 2014" we Wrocławiu to pięć dni z przysmakami z całej Europy i kuchnią regionalną z Wrocławia i Dolnego Śląska. Kulinarną imprezę reklamowali Piotr Bikont i Robert Makłowicz, którzy będą sami serwować potrawy.
W tym roku organizatorzy chcą promować nie tyle kuchnie narodowe, a właśnie regionalne. - Kuchnie nazywane narodowymi są wypadkową właśnie tych regionalnych - przekonywał kucharz i znawca smaków Robert Makłowicz. - To będzie wspaniała okazja spróbować najlepszych truskawek i szparagów z Dolnego Śląska, które tutaj są najlepsze - mówi Makłowicz.
W trakcie imprezy na wrocławskim Rynku będzie działał jarmark, na którym prezentowane będą europejskie produkty regionalne.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?