Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Wiosna w warzywniaku - co już jest świeże i polskie, a co będzie niebawem

Magdalena Pasiewicz
Magdalena Pasiewicz
Sezon wiosenny to czas, kiedy z utęsknieniem czekamy na to, aż pojawią się w sklepach warzywa i owoce z polskich pól. Najlepsze są te rosnące pod słońcem, kiedy dojrzeją mają najwięcej witamin. Tego najbardziej trzeba po zimie.Kończymy dojadać warzywa okopowe, czyli marchew, buraki i ziemniaki, a pojawiające się pierwsze nowalijki kuszą by urozmaicić dietę. W tym roku wiosna serwuje opóźnienie i na pierwsze truskawki trzeba poczekać. Podobnie będzie z ogórkami, młodą kapustą, czereśniami.W sklepach pojawiają się co prawda warzywa i owoce z Polski, ale często są ze szklarni bądź co gorsze, z importu. Nazwy kojarzone z produktami sezonowymi wprowadzają konsumentów w błąd. Sprawdziliśmy jakie produkty już są od rolników, ile kosztują, a na jakie trzeba poczekać i kiedy się pojawią.
Sezon wiosenny to czas, kiedy z utęsknieniem czekamy na to, aż pojawią się w sklepach warzywa i owoce z polskich pól. Najlepsze są te rosnące pod słońcem, kiedy dojrzeją mają najwięcej witamin. Tego najbardziej trzeba po zimie.Kończymy dojadać warzywa okopowe, czyli marchew, buraki i ziemniaki, a pojawiające się pierwsze nowalijki kuszą by urozmaicić dietę. W tym roku wiosna serwuje opóźnienie i na pierwsze truskawki trzeba poczekać. Podobnie będzie z ogórkami, młodą kapustą, czereśniami.W sklepach pojawiają się co prawda warzywa i owoce z Polski, ale często są ze szklarni bądź co gorsze, z importu. Nazwy kojarzone z produktami sezonowymi wprowadzają konsumentów w błąd. Sprawdziliśmy jakie produkty już są od rolników, ile kosztują, a na jakie trzeba poczekać i kiedy się pojawią. Magda Pasiewicz
Sezon wiosenny to czas, kiedy z utęsknieniem czekamy na to, aż pojawią się w sklepach warzywa i owoce z polskich pól. Najlepsze są te rosnące pod słońcem, kiedy dojrzeją mają najwięcej witamin. Tego najbardziej trzeba po zimie. Kończymy dojadać warzywa okopowe, czyli marchew, buraki i ziemniaki, a pojawiające się pierwsze nowalijki kuszą by urozmaicić dietę. W tym roku wiosna serwuje opóźnienie i na pierwsze truskawki trzeba poczekać. Podobnie będzie z ogórkami, młodą kapustą, czereśniami. W sklepach pojawiają się co prawda warzywa i owoce z Polski, ale często są ze szklarni bądź co gorsze, z importu. Sprawdziliśmy jakie produkty już są od rolników, ile kosztują, a na jakie trzeba poczekać i kiedy się pojawią.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kto musi dopłacić do podatków?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska