W weekend (3/4 listopada 2018) w Galerii Dominikańskiej, od godziny 12 do 20 na poziomie -1, eksperci kulinarni prezentują przepisy na szybkie i smaczne dania. To znaczy takie, które można przygotować w 30 minut, jak i te bardziej wyszukane i czasochłonne.
Gospodarzem "Jesieni na talerzu" będzie Robert Bochenko, dziennikarz radiowy, pasjonat dobrej kuchni i gotowania oraz twórca własnego kulinarnego show, w którym prowadzi warsztaty, szkolenia i pokazy w całej Polsce. Rolę szefa kuchni przejmie Arkadiusz Dziakowski, na co dzień szef kuchni wrocławskiej restauracji Agawa, laureat wielu ogólnopolskich i międzynarodowych konkursów kulinarnych.
Smakołyków nie zabraknie, a aromat przygotowywanych potraw już unosi się w Galerii Dominikańskiej. Menu jakie przygotowali kucharze to min. grzybowy krem z rydzów z... wędzoną, kwaśną śmietaną, risotto z grzybami leśnymi, krem z dyni, sałatka z pieczonym kurczakiem i fetą, placki z renetą, zupa pomidorowa z czerwoną soczewicą, penne z grzybami, sałatka z gruszką i orzechami, kaszotto z pęczaku.
Swoje propozycje kulinarne na jesień zaprezentują także partnerzy wydarzenia – znane w Polsce sieci gastronomiczne i kawiarnie. To, że gotowanie może być przyjemne, udowodnią przedstawiciele Kuchni Marche oraz restauracji Sphinx, a z Green Caffe Nero będzie można wziąć udział w warsztatach kawowych. Pozostałymi partnerami akcji są: North Fish, Salad Story, Pizza Hut oraz Starbucks.
Dla klientów galerii, oprócz pysznych degustacji, organizatorzy przygotowali też konkursy z nagrodami - zapowiada Andrzej Wąsowicz, dyrektor Galerii Dominikańskiej.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?