Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Uczestniczka MasterChefa otworzyła cukiernię (ZDJĘCIA)

Mateusz Różański
Katarzyna Byczko w programie MasterChef
Katarzyna Byczko w programie MasterChef TVN/X-news
Legniczanie mogą kosztować smakołyków rodem z samego MasterChefa. Na Piekarach powstała jedyna w swoim rodzaju, rodzinna cukiernia, Cynamon. Otworzyła ją Katarzyna Byczko, uczestniczka ostatniej edycji programu MasterChef.

Lokal, w którym dominuje kojąca biel, znajduje się przy ul. Batalionu Zośka. Pierwsze dni działalności cieszyły się gigantycznym zainteresowaniem wśród legniczan. Kolejki ustawiały się jeszcze przed cukiernią, a pani Kasia wyprzedała swoje wypieki co do sztuki. Klienci byli zachwyceni.

Skąd w ogóle pomysł na cukiernię, a nie na przykład restaurację?
- Zawsze było mi bliżej do cukiernictwa, dlatego też zdecydowałam się właśnie na cukiernię. Myślę, że legniczanie będą mieli okazję spróbować deserów, których do tej pory w mieście po prostu nie było - mówi Katarzyna Byczko.

Co możemy spotkać w Cynamonie? Czekają na nas między innymi genialne, tworzone jedynie z naturalnych składników, ciasta, wyśmienite kawy, prawdziwa, gorąca czekolada i oczywiście ptysie pani Kasi, którymi na planie MasterChefa zachwycała się sama Magda Gessler. Oczywiście to tylko ułamek z tego, co zastaniemy na miejscu.

- Jesteśmy na nowym osiedlu, jest tu dużo młodych rodzin, dlatego też nie zapominamy o dzieciach. Gdy mama, czy tato przyjdą na kawę, maluchy będą mogły skosztować „babyccino”, czyli znakomitego kakaa z pyszną pianką - wyjaśnia Katarzyna Byczko.

Po raz pierwszy w Cynamonie byliśmy w czwartek, dwa dni przed oficjalnym otwarciem, trwały wówczas ostatnie przygotowania.

Później pojawiliśmy się już na weekend, wraz z dziesiątkami klientów z Legnicy.
- Fantastyczne smaki. Jestem wręcz zakochana w tym miejscu, na pewno często i chętnie będę tutaj wracać wraz z rodziną i znajomymi - mówi Agata Morawa, legniczanka, jedna z klientek.

Na półkach i w ladach cukierni dominują bezy, torty i inne smakołyki.
- Zależy mi na tym, żeby panowała tutaj naprawdę rodzinna atmosfera, stąd też taka nazwa, cynamon kojarzy się z domem, z ciepłem, ale nie oznacza to jednak, że cynamon będzie w każdym deserze - mówi pani Kasia Byczko.

Pochodząca z Rogoźnika cukierniczka podkreśla, że podstawą w Cynamonie są zdrowe, naturalne składniki, pozbawione wszelkiej maści ulepszaczy i konserwantów.

- Na miejscu będziemy również wyciskać soki i robić wyśmienite, zdrowe koktajle owocowe - dodaje Katarzyna Byczko.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska