Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Trwa Restaurant Week. Mamy taki mały TOP5 restauracji dla Was. Festiwal to 300 restauracji. Trwa do 5 lica 2020 r.

Tomasz Dereszyński
Tomasz Dereszyński
Koronawirus w Polsce: Trwa Restaurant Week. Mamy taki mały TOP5 restauracji dla Was. Festiwal trwa do 5 lica 2020 r.
Koronawirus w Polsce: Trwa Restaurant Week. Mamy taki mały TOP5 restauracji dla Was. Festiwal trwa do 5 lica 2020 r.
Polacy w dobie koronawirusa spragnieni byli wyjść do restauracji. Jest okazja, bo trwa Restaurant Week. Do wyboru mamy ponad 300 restauracji. Wszystkie lokale są odpowiednio przygotowane pod względem wymogów sanitarnych zgodnie z wytycznymi GIS i Ministerstwa Zdrowia.

Największy festiwal kulinarny Restaurant Week potrwa aż do 5 lipca 2020 r. Bierze w nim udział ponad 300 najciekawszych restauracji z całej Polski. Szefowie kuchni przygotowali popisowe trzydaniowe menu w formule #SzanujJedzenie, festiwalowy koktajl, oraz napój gazowany w prezencie. To wszystko w niezmiennej, promocyjnej cenie 49 zł (do 50 % taniej niż poza festiwalem).

Podpowiadamy Wam, które restauracje szczególnie warto odwiedzić. Mamy taki mały TOP5 dla Was:

Salt - Toruń

To jedna z tych restauracji, w której warto spędzić wieczór z kimś wyjątkowym. Klimatyczne i przytulne wnętrze restauracji zapewni miłe i niezapomniane chwile. Serwowane w niej dania z pewnością urzekną Wasze kubki smakowe i sprawią, że będziecie chcieli tu wrócić. Dajcie się oczarować jednej z dwóch wersji menu. W rybnym znajdziecie łososia z ziemniakami, cukinią, brokułem i wasabi. Natomiast w wersji wege króluje polenta, pak choy z chilli i warzywami.

King Kong - Łódź

W tym roku dalekie podróże to jedynie marzenie, ale co powiecie na kulinarną podróż po Łodzi? Wystarczy wybrać się na Restaurant Week i wybrać klimatyczną restaurację z ciekawą kuchnią. Pod tym względem warto zwrócić uwagę na King Kong. Szef Kuchni nie tylko zadba o wasze podniebienia, ale również o klimat. Magia tajskiej dżungli sprawi, że zapomnicie o tym, że znajdujecie się w centrum miasta! W festiwalowym menu znajduje się mi.in słodkie wspomnienie z Tajlandii, czyli mus z mango i lychee podany na purée z jabłka i imbiru, z coulis malinowym oraz sosem limonkowo-cytrynowym. Brzmi pysznie, a smakuje jeszcze lepiej!

Pochlebna - Wrocław

Dajcie się porwać w podróż, podczas której spróbujecie nowych smaków z wielu zakątków świata. Wyjątkowy klimat, niepowtarzalny wystrój i łagodna muzyka pozwoli Wam w jeszcze lepszy sposób celebrować wspólne chwile. Szef Kuchni w każde danie wkłada całe swoje serce. Jedna z propozycji to pieczona golonka z indyka z sosem winnym z młodymi porami z estragonem, chlebem na zakwasie, maślanymi rzodkiewkami oraz sałatką z wiosennych liści.

Pańska 85 - Warszawa

Warszawska restauracja, która łączy tradycyjną chińską kuchnię z wyraźną nutą nowoczesności i świeżości. Wszystkie dania są wypełnione pasją i pikanterią. To miejsce to przede wszystkim sztuka kreowania nowych smaków. Z okazji Restaurant Week, Szef Kuchni przygotował m.in. delikatną cielęcinę w sosie z czarnego pieprzu z groszkiem cukrowym, papryką, szalotkami oraz smażonym ryżem.

Patio - Grand Hotel Rzeszów

Kolejna propozycja to restauracja Patio, w Hotelu Grand. Bardzo klimatyczne i eleganckie miejsce, w którym skosztujecie potraw kuchni śródziemnomorskiej, europejskiej i polskiej. Czekają na Was nietuzinkowe połączenia smaków! W menu mięsnym króluje tatar z polędwicy wołowej z majonez grzybowym, żółtkiem, piklami, chlebem własnego wypieku i wędzonym masłem. Na osoby, które od mięsa stronią, czeka krem z młodej marchewki z dodatkiem białego wina, lodami bazyliowymi i ziołami.

Restaurant Week to ponad 300 restauracji w całym kraju

Informacje o ponad 300 restauracjach, które biorą udział w festiwalu oraz rezerwacje online na www.RestaurantWeek.pl. W cenie 49 zł za osobę otrzymacie trzydaniowe menu, festiwalowy koktajl oraz popularny napój gazowany w prezencie. Każda restauracja, która bierze udział w Festiwalu podpisała i wdrożyła kartę higieny, czyli obowiązujące zasady sanitarno-epidemiologiczne.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Trwa Restaurant Week. Mamy taki mały TOP5 restauracji dla Was. Festiwal to 300 restauracji. Trwa do 5 lica 2020 r. - Portal i.pl

Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska