Degustują osoby zwiedzające targi. Z zawiązanymi oczami próbują m.in. chleba, kiełbasy, ogórków i kapusty kiszonej czy soku jabłkowego. Muszą próbować odgadnąć, który produkt jest naturalny, a który pełen chemii.
Wniosek? - Wbrew pozorom rozróżnienie smaku pomiędzy produktami naturalnymi i sztucznymi nie jest oczywiste. Dlatego zawsze powinniśmy sprawdzać, kto jest producentem i jaki jest skład tego co chcemy kupić – mówi Magdalen Mańkowska organizatorka degustacji.
- Po takich produktach jak chleb czy mięso łatwo było poznać, które są naturalne – mówi pan Sebastian, jeden z degustatorów. Trudniej było z sokiem czy kiszonymi ogórkami. Na co dzień pan Sebastian stara się jeść zdrowo i wybierać produkty naturalne.
Na stoisku dolnośląskich producentów można spróbować wędlin, przetworów z owoców i warzyw, kiszonek – od klasycznych kapusty czy ogórków po kiszonego kalafiora czy czosnek. Jest miód z dolnośląskiej pasieki czy produkowana w naszym regionie musztarda z gruszki.
Na targach – poza zdrową żywnością – spotkamy też stoiska specjalistów od medycyny alternatywnej, bioterapeutów, sprzedawców kosmetyków a nawet suplementów diety. Targi można odwiedzać jeszcze w niedzielę.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?