Szynk u Fojermana - restauracja w Rybniku po programie...

    Szynk u Fojermana - restauracja w Rybniku po programie Kuchenne Rewolucje [MENU, CENY]

    Gazeta Wrocławska

    Aktualizacja:

    Gazeta Wrocławska

    Szynk u Fojermana - Magda Gessler wprowadziła nowe menu i nowy wystrój. Żurek śląski, kotlet maczany w mleku, gal3t z nóżek czy wędzone mięso w sosie z grzybów leśnych - to przykładowe dania, jakie serwuje restauracja Szynk u Fojermana, czyli dawna restauracja Dzika Róża w Rybniku. Lokal wziął udział w programie TVN Kuchenne Rewolucje. Co zmieniła Magda Gessler? Zobacz menu restauracji Szynk u Fojermana.
    Szynk u Fojermana - restauracja po programie Kuchenne Rewolucje
    1/15
    przejdź do galerii

    Szynk u Fojermana - restauracja po programie Kuchenne Rewolucje

    Szynk u Fojermana - U Fojermana, bo w strażackiej remizie


    Dawna Dzika róża w Rybniku to restauracja, którą prowadzili pani Ewa i pan Marek. - Postanowili wynająć remizę straży pożarnej, znajdującą się na peryferiach miasta. Własnymi siłami przeprowadzili remont i otworzyli restaurację na pierwszym piętrze budynku. Szybko okazało się, że wybór miejsca stanowi największy problem „Dzikiej róży”, przez co traktowani są jako integralna cześć straży - czytamy w zapowiedzi programu Kuchenne Rewolucje z Rybnika. Sytuacja stała się na tyle zła, że lokal czynny był tylko w niedzielę.

    Ratunkiem miała być Magda Gessler i jej program Kuchenne Rewolucje. Nowa nazwa - Szynk u Fojermana - to nie wszystko. Magda Gessler wprowadziła też nowe menu - w restauracji Szynk u Fojermana można zjeść dania kuchni śląskiej. - Restauracja czynna jest od wtorku do niedzieli od godziny 12 do 20, ale w razie konieczności w weekendy możemy mieć otwarte dłużej – mówi Ewa Szmurło, właścicielka lokalu Szynk u Fojermana.

    Co można zjeść w restauracji Szynk u Fojermana? [MENU]



    Przystawka
    • Carpaccio z papryki pieczonej


    Dania
    • Galet z nóżek z wtopionymi grzybami
    • Żurek śląski z jajkiem sadzonym - lejącym się żółtkiem
    • Kassler – wędzone mięso w sosie z grzybów z lasu, z ciemnymi kluskami i modrą kapustą z rodzynkami
    • Karminadle z buraczkami i ziemniaczkami
    • Kotlet maczany w mleku z dzikim szałotem


    Deser
    • Pijany tort


    Czytaj treści premium w Gazecie Wrocławskiej Plus

    Nielimitowany dostęp do wszystkich treści, bez inwazyjnych reklam.

    Komentarze (1)

    Dodajesz komentarz jako: Gość

    Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

    Liczba znaków do wpisania:

    zaloguj się

    Autor komentarza nie dodał zdjęcia
    Pomocy

    Karol (gość)

    Zgłoś naruszenie treści

    Cześć chciałbym prosić was o pomoc,dzisiaj w hotelu wynajałem polkę około 23lata do towarzystwa i mnie okradła na dość wysoką sumę. jej profil jest w internecie na stronie:...rozwiń całość

    Cześć chciałbym prosić was o pomoc,dzisiaj w hotelu wynajałem polkę około 23lata do towarzystwa i mnie okradła na dość wysoką sumę. jej profil jest w internecie na stronie: https://sexpogaduchy.pl/sandra88 jej nik: sandra88jeżeli zna ktoś tę polkę prosze o kontakt za ustalenie tej kobiety place 5.000zł zajakiekolwiek wskazówki ..czekam na wiadomość na KarolM89@wp.pl pozdrawiam.zwiń

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    Najczęściej czytane

    Polecane

    Wideo