Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Szwedzki fast food Max Burgers w Polsce. Pierwszy lokal otworzy we Wrocławiu

PB
Najstarsza szwedzka sieć restauracji szybkiej obsługi Max Premium Burgers wchodzi na polski rynek. Pierwszy lokal ze skandynawskimi burgerami zostanie otwarty pierwszego września w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu. W tym roku sieć uruchomi łącznie trzy restauracje oraz zapowiada dalszą ekspansję w kolejnych latach.

Pierwsza restauracja Max Premium Burgers zostanie otwarta pierwszego września we wrocławskiej Galerii Dominikańskiej. Lokal będzie mieścił się na parterze, tuż przy wejściu głównym do galerii (niedawno był tam sklep ZARA), a jego powierzchnia wyniesie 370 m kw. Wystrój wrocławskiej restauracji ma nawiązywać do skandynawskiego designu.

Klienci będą mogli zamawiać posiłki zarówno przy ladzie, jak i poprzez interaktywne samoobsługowe kasy. Zainstalowane przy stolikach gniazdka prądu umożliwią w trakcie posiłku naładowanie telefonu lub laptopa. W restauracjach dostępna będzie również darmowa sieć Wifi.

Kolejne otwarcia lokali Max Premium Burgers w Polsce zaplanowane zostały jeszcze na 2017 r. Szwedzkie restauracje pojawią się w Warszawie i Gdańsku.

Historia Max Premium Burgers sięga 1968 r., wówczas w małym lapońskim miasteczku na północy Szwecji Curt Bergfors i Britta Fredriksson założyli swoją pierwszą restaurację, w której serwowali burgery. W ciągu kilkudziesięciu lat Max stał się jedną z najpopularniejszych sieci restauracji szybkiej obsługi w swoim rodzimym kraju, a rozwój marki pozwolił na otwarcie się na rynki zagraniczne – Norwegię, Danię i Zjednoczone Emiraty Arabskie.

- Przez ostatnich kilka lat bacznie obserwowaliśmy polski rynek, dokładnie analizując sytuację i oceniając możliwości. Podjęliśmy decyzję o otwarciu w Polsce naszych pierwszych restauracji, ponieważ mamy pewność, że jest to rynek, na którym wciąż widać ogromny potencjał rozwoju dla sieci takich jak nasza. Polacy coraz częściej stołują się poza domem, a zapotrzebowanie na dobre jedzenie podawane szybko cały czas rośnie. Widzimy też, że Polacy kochają burgery, co nas bardzo cieszy – powiedział Richard Bergfors, prezes Max Premium Burgers.

Max Burgers oferuje burgery z wołowiny, drobiu, ale także wegetariańskie odmiany. Według naszych informacji cena standardowego burgera będzie o 5-10 proc. droższa od kanapek w konkurencyjnych sieciach np. w Burger Kingu i McDonald's.

Zobacz też: Jak jeść, żeby schudnąć? Porady Ewy Drzyzgi i Krzysztofa Łabuzka

Źródło: Dzień Dobry TVN/X-News

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska