- Pogoda nas dziś doświadcza dość nieprzyjemnie, ale jak widać zgłodniałych dobrej kuchni i zabawy wcale nie jest tak mało – słyszę od młodego chłopaka krzątającego się na stoisku z chińszczyzną. Wśród stoisk i foodtrucków serwujących dani niemal z całego świata, natknąłem się też na stoisko z perfumami i przeróżnymi pachnidłami z Bliskiego Wschodu. - Przez to, że są wytwarzane na bazie różnych olejków, a nie alkoholu są bardziej intensywne i trwalsze od europejskich. Proszę spróbować, zachęca mnie właścicielka stoiska.
Na łące na Placu Społecznym tuż przy ulicy Mazowieckiej pojawiło się kilkudziesięciu wystawców. Wśród przedstawicieli wrocławskich restauracji i food trucków są: Raj Pstrąga, Pizzeria Mania Smaku, Thali, PANCZO, Chingu - Korean BBQ, Craftova, Seafood Bar&Market, Jaffa Bar&Market, Petits Fours Café, Izumi Sushi Wrocław, HulThai, Balkan Burger, Ajvar Restauracja, Mo'jo sandwiches, Wartburger, a także bloger Piotr Gładczak z Wrocławskich podróży kulinarnych, który z szefem kuchni Krystianem Skwierzem serwuje legendarną wrocławską knyszę. Są też lody i rzemieślnicze piwo.
Gastro Miasto to cykliczna impreza przy muzyce serwowanej przez popularnych DJ-ów - DJ Endless, Feel-x i Dj-Skipless. Przygotowano parkiet dla wszystkich chętnych, którzy będą mieli ochotę na tańce w samym środku miasta. Dziś co prawda pogoda nie sprzyja zabawie pod chmurką, ale organizatorzy zapraszają także w niedzielę od południa do 21.
ZOBACZ TAKŻE:
echodnia Drugi dzień na planie Ojca Mateusza
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?