Roladki serowe Mirosławy Kuczyńskiej ze Smardzowa

Redakcja

SKŁADNIKI:
- 40 dag sera żółtego
- 400 ml majonezu
- 5 jajek
- Składniki na dowolny farsz

PRZYGOTOWANIE:
Ser ucieramy na grubych oczkach. Następnie dodajemy 400ml majonezu, a do tego 5 ubitych jajek. Wszystko razem dobrze mieszamy. Na kwadratową blaszkę wykładamy pergamin i wylewamy równomiernie naszą roladę. Następnie zapiekamy do uzyskania złotego koloru. Gotową roladę zawijamy na ciepło i odstawiamy. Potem odwijamy i nakładamy nasz farsz, może to być mięso mielone przyprawione szpinakiem lub cokolwiek innego. Zawijamy i kładziemy z powrotem na blaszkę przykrywa się pergaminem, aby się nie spaliła. I pieczemy prze 30 min w temperaturze 150/160 stopni.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie