Restauracja Nie Lada Ryba - dawny Pirat
Restauracja Pirat w Olsztynie to rodzinne przedsięwzięcie z długą historią, której początki sięgają 1989 r. - czytamy w zapowiedzi programu Kuchenne Rewolucje. Zaczęło się od punktu gastronomicznego w wagonie kolejowym nad samym jeziorem. Klientów nie brakowało. Wagon kolejowy zamienił się wreszcie w prężnie działającą restaurację z widokiem na jezioro, hotel i spa z basenem.
Teraz biznes po ojcu przejął jego syn. - W restauracji w zasadzie nic nie zmienił, ani w „pirackim” wystroju, ani w menu, które oferuje gościom dawno przebrzmiałe specjały jak „placek piracki”, czy golonka. Dawna restauracja pana Jana nie zmieniła się od lat 90., czyli od czasu swojej największej świetności - opowiadają autorzy programu Kuchenne Rewolucje. Zaczęło się ciężko. Magdzie Gessler nie zasmakowały dania tu serwowane. Golonka razem z talerzem wylądowała na podłodze.
Czy restauracja Nie Lada Ryba z nową nazwą, nowym wystrojem i nowym menu spełni oczekiwania gości? Kuchnia serwuje teraz przede wszystkim miejscowe ryby - to kluczowa pozycja w menu restauracji.
Już po raz czwarty Magda Gessler wręczyła Poziomki, czyli nagrody dla najlepszych według niej restauracji i hoteli w Polsce. Czym kieruje się podczas wyboru? - Tym, że mi smakuje, że kochają kuchnię i są pasjonatami - zaznaczyła Gessler. Jak restauratorzy reagują na jej wejście?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?