3/12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Ogórki w musztardzie Grażyny Łacnej-Walczak...
fot. Grażyna Łacna-Walczak

Ogórki w musztardzie Grażyny Łacnej-Walczak

Składniki
1 kg ogórków gruntowych 
czosnek
chrzan
koper 
  
Składniki na zalewę 

1 litr wody 
1 szklanka octu 
1 szklanka cukru 
3 łyżki soli 
4 łyżki musztardy sarepskiej 
liść laurowy
ziele angielskie
gorczyca 
  
Wykonanie
Zalewę gotować 10 minut, potem dobrze ostudzić. 
Ogórki pokroić w słupki (można obrać jak ktoś lubi miękkie). Na dno słoika włożyć czosnek, chrzan i ciasno poukładać ogórki. Na wierzch ułożyć koper. Zalać zimną zalewą i pasteryzować 5 minut.

Zobacz również

Andżelika Borys honorowym obywatelem Dolnego Śląska. Więzi ją reżim Łukaszenki

Andżelika Borys honorowym obywatelem Dolnego Śląska. Więzi ją reżim Łukaszenki

Zakończył się remont torowisk w centrum Wrocławia. Kierowcy nadal jeżdżą "na pamięć"

Zakończył się remont torowisk w centrum Wrocławia. Kierowcy nadal jeżdżą "na pamięć"

Polecamy

Oświadczenie PZT w sprawie przyłapanego na dopingu Filipa Pieczonki

Oświadczenie PZT w sprawie przyłapanego na dopingu Filipa Pieczonki

Cztery osoby ranne w wypadku na krajowej ósemce. Droga częściowo zablokowana!

Cztery osoby ranne w wypadku na krajowej ósemce. Droga częściowo zablokowana!

Karambol pięciu samochodów na A4 pod Wrocławiem. Korek jest coraz dłuższy

Karambol pięciu samochodów na A4 pod Wrocławiem. Korek jest coraz dłuższy

Dodaj ogłoszenie