Działająca zaledwie od ośmiu miesięcy Pastelova Manufaktura Lodów przy ul. Słodowej zwyciężyła w prestiżowym konkursie Sweets&Coffee Awards 2017. Była najlepsza w kategorii lodziarnia działająca indywidualnie.
Jury konkursu doceniło Pastelovą między innymi za to, że szukając inspiracji do tworzenia nowych smaków sięga do bogatej historii Głogowa. Tak powstały lody GlogLove - Smak Głogowa o smaku głogu i róży z nutą mięty. Lodziarnia została doceniona również za zaangażowanie w lokalne wydarzenia.
Warto przypomnieć, że dla miłośników znanego w mieście Biegu Straceńców Pastelova stworzyła specjalny smak lodów. Natomiast organizatorom charytatywnego Kolorowego Biegu Noworocznego lodziarnia przekazała spożywcze produkty, które potem trafiły do potrzebujących.
Warunkiem uczestnictwa w konkursie jest wysłanie zgłoszenia do organizatorów. Joanna Szczepaniak, właścicielka głogowskiej lodziarni przyznaje, że zrobiła to w ostatniej chwili, na kilkanaście minut przed upływem czasu.
- We wniosku należało odpowiedzieć na wiele pytań oraz opisać to, co nas wyróżnia na tle konkurencji - wspomina. - Nie mogłam oczywiście nie napisać o naszych lodach GlogLove, które stały się jednym z ulubionych smaków naszych klientów. Zapewniam, że cały czas mamy je w sprzedaży i doskonalimy.
Gala z wręczeniem dyplomu odbyła się 19 marca w Warszawie. Odebrała go osobiście pani Joanna. Laureatka przyznała, że było to dla niej wielkie przeżycie i ciekawe doświadczenie, również dlatego, że podczas paneli dyskusyjnych poznała wielu interesujących ludzi, menedżerów, a nawet tuzów branży cukierniczej. - I było miło, gdy okazywało się, że niektórzy z nich znają już naszą Pastelovą - dodaje. - Ogromną zaletą tego spotkania było to, że można było poznać doświadczenia ludzi zarówno z tych wielkich i znanych sieci , jak i tak małych punktów, jak nasz. Poszerzyliśmy znajomości i nawiązaliśmy obiecujące kontakty. Z lodziarnią z Krakowa wymieniliśmy się nawet przepisem na nowy smak lodów - przyznaje pani Joanna.
Klienci mlaskają z zachwytu!
Wyróżnienie Sweets&Coffee Awards 2017 to dla właścicielki Pastelovej Manufaktury Lodów wielka mobilizacja do dalszej pracy. Wszystko po to, by klienci byli jeszcze bardziej zadowoleni.
Pastelova, która przebojem podbiła serca głogowian wytwarza lody metodą rzemieślniczą. Od czasu otwarcia oferowała ponad 100 różnych smaków, a opracowywanie kolejnych receptur wciąż trwa. Właścicielka szuka natchnienia nawet w starych, przedwojennych przepisach.
Lodziarnia stawia na naturalne składniki, które sama przerobi na smaczne desery. To oznacza więcej pracy, ale i wyższą jakość i większą satysfakcję.
- Największą nagrodą dla nas jest reakcja klienta podczas kosztowaniu lodów - przyznaje Klaudia Pihowicz, menedżerka lodziarni. - Często, zanim zdecydują się na konkretny smak, chcą poznać naszą ofertę. Kiedy chwalą każdy kolejny, to aż serce rośnie! - dodaje.
Pastelova stała się już ważną lodziarnią i cukiernią na mapie Głogowa. Odwiedzają ją całe rodziny, bo każdy znajdzie coś dla siebie. Oprócz lodów w wyjątkowych smakach (słonych, kwaśnych, owocowych, ciasteczkowych, kawowych czy tych tradycyjnych) można zjeść rewelacyjne gofry z owocami, lodami i bitą śmietaną, wypić dobrą kawę lub gęstą, gorącą czekoladę. Lodziarnia warta jest polecenia nawet najbardziej wymagającym klientom.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?