Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Skórki po mandarynkach warto zachować i przygotować z nich...
fot. Pexels

Skórka od mandarynki - nie warto jej wyrzucać. Można ją wykorzystać na kilka sposobów

Skórki po mandarynkach warto zachować i przygotować z nich coś w kuchni, ponieważ jest ona bogata w nobiletynę, czyli składnik (flawonoid) stymulujący spalanie tłuszczów. W samych mandarynkach jest jej niewiele, jednak w skórce znajdują się jej duże ilości. Uważa się, że substancja ta pomaga zapobiegać chorobom serca i pozytywnie przyczynia się do zwalczania otyłości.

Zobacz również

IPN zaprasza na „Zupę rybną w Odessie” - rzecz o legendarnym Janie Karskim

IPN zaprasza na „Zupę rybną w Odessie” - rzecz o legendarnym Janie Karskim

Anna Tybor wyruszyła na wyprawę. Chce zdobyć dwa ośmiotysięczniki w Himalajach

Anna Tybor wyruszyła na wyprawę. Chce zdobyć dwa ośmiotysięczniki w Himalajach

Polecamy

Trump po spotkaniu z Dudą: "To mój przyjaciel"

Trump po spotkaniu z Dudą: "To mój przyjaciel"

Dramat w nocnym meczu Sabalenki z Badosą w Stuttgarcie. Przyjaciółka skreczowała

Dramat w nocnym meczu Sabalenki z Badosą w Stuttgarcie. Przyjaciółka skreczowała

Papież o dramatycznej sytuacji jeńców wojny w Ukrainie i Palestynie

Papież o dramatycznej sytuacji jeńców wojny w Ukrainie i Palestynie