Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Nepal Bowl czyli dawna Vintuna - restauracja po programie KUCHENNE REWOLUCJE - Magda Gessler odmieniła lokal? [MENU, CENY]

E
VINTUNA - restauracja po programie KUCHENNE REWOLUCJE to teraz NEPAL BOWL - Magda Gessler odmieniła lokal? [MENU, CENY]
VINTUNA - restauracja po programie KUCHENNE REWOLUCJE to teraz NEPAL BOWL - Magda Gessler odmieniła lokal? [MENU, CENY] @nepalbowl
Nepal Bowl - tak nazywa się dawna warszawska Vintuna. Magda Gessler odwiedziła warszawską tajską restautację. W 10. odcinku 20. sezonu programu Kuchenne Rewolucje poznamy historię Nepalczyka o imieniu Bikram. Bikram miał być lekarzem w rodzinnym Nepalu, studiował medycynę, lecz po rozpoczęciu praktyk zrezygnował i wyruszył w podróż, tak trafił do Polski. Pracował jako kucharz, odkrył, że gotowanie sprawia mu przyjemność. W między czasie mężczyzna ożenił się i postanowił pracować na swój rachunek i otworzył własną restaurację Vintuna.

NEPAL BOWL - VINTUNA KUCHENNE REWOLUCJE

Bikram skupił się na daniach tajlandzkich, przeszkolił do pracy dwóch rodaków, studentów z Nepalu. W lokalu można zjeść flagowe dania tajlandzkie, pad thaum green i red curry, wietnamskie sajgonki czy chińską zupę.

Restauracje, w których wcześniej pracował Bikram cieszyły się sporą popularnością, lokal mężczyzny niestety nie. Bikram ma jednego stałego klienta - pana Karola, wielbiciela tajskiej kuchni, prywatnie przyjaciela Bikrama - to on doradził właścicielowi wezwać na pomoc Magdę Gessler.

RESTAURACJA NEPAL BOWL OPINIE PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH

NEPAL BOWL MENU

Dania główne

  • Tajskie czerwone curry z pieczoną kaczką i liczi
  • Tajskie czerwone lub zielone curry z pędami bambusa, zieloną fasolą, cukinią, świeżą bazylią, mlekiem kokosowym i:

Tofu
Kurczakiem
Wołowiną
Krewetkami
Kaczką

  • Orzechy nerkowca z warzywami, tajskim aromatycznym tradycyjnym sosem i:

Tofu
Kurczakiem
Krewetkami

  • Teriyaki (sojowo miodowy sos) z sałatką pok choy, papryką i:

Kurczakiem
Wołowiną
Krewetkami
Kaczką

  • Tajska świeża bazylia z cukinią, zieloną fasolą, sosem ostrygowym / świeżym chilli, czosnkiem i:

Kurczakiem
Wołowiną
Krewetkami
Kaczką

  • Chrupiąca kaczka ze smażonymi warzywami i sosem Hoisin
  • Smażony ryż z jajkami i / czerwonym curry i:

Warzywami
Kurczakiem
Krewetkami

  • Sherpa smażony ryż z sosem teriyaki, sambal, liśćmi limety

Zobacz też:
Kurak z Pieca po programie Kuchenne Rewolucje - co zmieniła Magda Gessler w miejscowości Kawice

VINTUNA - NEPAL BOWL ADRES

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska