MISTRZOWIE SMAKU | Liderzy powiatowych kategorii plebiscytu - I i II etap
Kategoria: RESTAURACJA ROKU
Restauracja Boguszyn, pow. kłodzki
Restauracja Boguszyn pierwsze dania serwowała już w 1998 r. Początkowo właścicielami byli Marek i Teresa Drobner - teściowie Dawida Przybylskiego, który od 7 lat prowadzi lokal wraz z żoną Kamilą. Niezmiennie głównymi daniami, które serwują od ponad 20 lat i cieszą się wielkim powodzeniem, są: placek po węgiersku, kotlet schabowy z kapustą i - oczywiście - golonka w kapuście. Wiele osób zachwyca się flaczkam i żurkiem. Gotują w następującym składzie: Monika Kowalczyk, Ryszard Matyśkiewicz i sam właściciel.
- Gotowanie to nasza pasja, a najlepszą zapłatą jest pochwała klienta - mówi Dawid.
Potrafią przygotować catering na 350 osób, a w restauracji wydać obiad jednocześnie dla 110 osób. Reportaż o nich kręciła już telewizja. Gościli też Tomasza Ptaka, uczestnika VI edycji Hell’s Kitchen, wójta gminy Kłodzko, biskupa pomocniczego, który wizytował w Kłodzku i wielu znanych aktorów, w tym Jacka Kawalca.
Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT
Wróć na www.gazetawroclawska.pl/mistrzowiesmaku