Mazurek Makowy Barbary Przewoźnicza z Przedmościa

Redakcja

SKŁADNIKI:
Masa:
- 20 dag orzechów
- Mleko
- 1/2 kostki margaryny
- 20 dag cukru pudru
Biszkopt:
- 8 jajek
- 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki cukru
- mak
PRZYGOTOWANIE:

Orzechy zaparza się mlekiem, tak żeby były gęste uciera się je z margaryną i cukrem pudrem.
Biszkopt piecze się z 5 jajek, mąki ziemniaczanej, pszennej i cukru. Na spód formy dajemy mak potem nalewamy biszkopt i pieczemy. Po upieczeniu odwracamy go makiem do góry, nakładamy masę i przyozdabiamy.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie