SKŁADNIKI:
Masa:
- 20 dag orzechów
- Mleko
- 1/2 kostki margaryny
- 20 dag cukru pudru
Biszkopt:
- 8 jajek
- 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki cukru
- mak
PRZYGOTOWANIE:
Orzechy zaparza się mlekiem, tak żeby były gęste uciera się je z margaryną i cukrem pudrem.
Biszkopt piecze się z 5 jajek, mąki ziemniaczanej, pszennej i cukru. Na spód formy dajemy mak potem nalewamy biszkopt i pieczemy. Po upieczeniu odwracamy go makiem do góry, nakładamy masę i przyozdabiamy.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?