Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Mazurek Makowy Barbary Przewoźnicza z Przedmościa

Redakcja

SKŁADNIKI:
Masa:
- 20 dag orzechów
- Mleko
- 1/2 kostki margaryny
- 20 dag cukru pudru
Biszkopt:
- 8 jajek
- 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki cukru
- mak
PRZYGOTOWANIE:

Orzechy zaparza się mlekiem, tak żeby były gęste uciera się je z margaryną i cukrem pudrem.
Biszkopt piecze się z 5 jajek, mąki ziemniaczanej, pszennej i cukru. Na spód formy dajemy mak potem nalewamy biszkopt i pieczemy. Po upieczeniu odwracamy go makiem do góry, nakładamy masę i przyozdabiamy.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska