Marynowane Jajka - przepis pani Bożeny z Grochowic

Redakcja

SKŁADNIKI:
- 3/4 szklanki octu winngo
- 3 czerwone cebule
- łyżeczkę gorczycy
- Sól do smaku
- 2 ząbki czosnku

PRZYGOTOWANIE
Kroimy cebulę w plasterki zalewamy octem dodajemy łyżeczkę gorczycy, ząbki czosnku i sól do smaku. Zalewę gotujemy. Następnie gotujemy jajka na twardo i obieramy je ze skórki. Gdy nasza marynata jest gotowa zalewamy nią jajka i odstawiamy na 2-3 dni do lodówki.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie