Marynowane Jajka - przepis pani Bożeny z Grochowic

Redakcja
Udostępnij:

SKŁADNIKI:
- 3/4 szklanki octu winngo
- 3 czerwone cebule
- łyżeczkę gorczycy
- Sól do smaku
- 2 ząbki czosnku

PRZYGOTOWANIE
Kroimy cebulę w plasterki zalewamy octem dodajemy łyżeczkę gorczycy, ząbki czosnku i sól do smaku. Zalewę gotujemy. Następnie gotujemy jajka na twardo i obieramy je ze skórki. Gdy nasza marynata jest gotowa zalewamy nią jajka i odstawiamy na 2-3 dni do lodówki.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Więcej informacji na stronie głównej Gazeta Wrocławska
Dodaj ogłoszenie