Magda Gessler, gwiazda „Kuchennych rewolucji”, malarka, właścicielka kilku restauracji, kończy dzisiaj 65 lat [ZŁÓŻ ŻYCZENIA]

Artykuł sponsorowany
Magda Gessler to prawdziwa ikona telewizji. Kobieta wielu talentów. Kobieta nieprzeciętna, żywiołowa. Można ją kochać, albo nie cierpieć. Na pewno nie jest mdła jak budyń.

Czego nie wiecie o Magdzie Gessler?

Urodziła się w ciekawej rodzinie: ojciec pochodził z Wileńszczyzny (babcia była Włoszką), mama miała korzenie rosyjskie.

Jej ojcem chrzestnym był pisarz i reportażysta – Ryszard Kapuściński.

Mała Madzia, choć urodziła się w Polsce, w Komorowie, to dzieciństwo spędziła w Sofii w Bułgarii oraz na Kubie (ojciec Magdy był korespondentem Polskiej Agencji Prasowej).

Młodość magdy to Madryt w Hiszpanii – studiowała tam na Akademii Sztuk Pięknych.
Jej pierwszym mężem był Volkhart Müller, korespondent tygodnika „Der Spiegel” w Madrycie. Później wyszła za Piotra Gesslera, członka rodziny warszawskich restauratorów (jej pierwszą restauracja była „U Fukiera” w Warszawie).

Teraz jest związana z Waldemarem Kozerawskim.

Od ośmiu lat prowadzi w TVN program „Kuchenne rewolucje”, który przyniósł jej olbrzymią popularność a w Food Network „Sexy kuchnia Magdy Gessler”.

Wydała kilka książek z przepisami kulinarnymi.

Jest także jurorką w programie Master Chef.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska