Lukier przepis. Jak zrobić dobry lukier (SKŁADNIKI, SPOSÓB PRZYGOTOWANIA)

JU
Lukier przepis. Jak zrobić dobry lukier - SKŁADNIKI, SPOSÓB PRZYGOTOWANIA arch. Polskapresse
Dobry lukier jest na wagę złota!Ile razy zdarzyło się Wam, że zrobiony przez Was lukier nie nadawał się do niczego? Podpowiadamy więc, jak zrobić lukier, który nie spływa z ciasta, jest gęsty i pyszny. Oto kilka sprawdzonych przepisów. Zobaczcie, jak szybko i tanio zrobić pyszny lukier! Składniki, przygotowanie, filmy!

Super szybki i bardzo dobry lukier
Lukier to najbardziej popularna polewa dla domowych wypieków, ale i wspaniała dekoracja. Podpowiadamy, jak zrobić lukier, który dobrze wygląda na cieście i nie spływa z ciastek i ciast. Zobacz, jaką powinien mieć konsystencję. Co zrobić, żeby szybko zastygł i ładnie się błyszczał? Oto kilka prostych i niedrogich przepisów na pyszny lukier.

LUKIER - PRZEPIS 1
Lukier - składniki:

  • 30 dag cukru pudru
  • 2-3 łyżki wody
  • kilka kropel soku z cytryny

Lukier - przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszamy w misce, a następnie ubijamy za pomocą miksera, aż do osiągnięcia gładkiej i gęstej masy. Jeśli uznamy, że lukier wyszedł nam zbyt gęsty to wystarczy dodać trochę soku z cytryny.

Aby urozmaicić wypieki możemy do lukru dodać barwniki spożywcze.

LUKIER DOMOWY - PRZEPIS 2
Lukier domowy - składniki:

  • białka z dwóch jajek
  • 1/4 łyżeczki soku z cytryny
  • 450 g cukru pudru

Lukier - przygotowanie:
Oddzielamy białka od żółtek. Białka mieszamy z sokiem z cytryny. Stopniowo dodajemy cukier i mieszamy całość za pomocą miksera, tak długo aż stanie się gęsty.

Do tak przygotowanego lukru można dodać kakao (zmieni kolor lukru), kilka kropel likieru (nada polewie aromat), wiórki kokosowe.

LUKIER - PRZEPISY INTERNAUTÓW (FILMY)
Lukier królewski - w różnych kolorach według przepisu Anki

Przepis na najlepszy lukier czekoladowy

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Podaj powód zgłoszenia

...

Ktoś wie który lukier faktycznie jest gęsty i zastyga???

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3