Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki stanowią doskonałe źródło bakterii kwasu mlekowego,...
fot. Rawpixel/Getty Images

Kto powinien częściej jeść ogórki kiszone? Skorzystają: układ pokarmowy, figura i odporność. W tych schorzeniach warto sięgać po kiszonki

Wysoki poziom cholesterolu

Kiszonki stanowią doskonałe źródło bakterii kwasu mlekowego, które mają zdolność przetwarzania cholesterolu w sterole. Związki te w łagodny sposób hamują wchłanianie cholesterolu w jelicie, a dzięki temu obniżają jego stężenie we krwi. To sugeruje, że regularne jedzenie kiszonek może zmniejszyć odkładanie się blaszki miażdżycowej w ścianach naczyń krwionośnych, która jest jedną z głównych przycyzn rozwoju zawału serca.

Zobacz również

Czarodzieje koszykówki dali efektowne show w Tauron Arenie. Zobaczcie zdjęcia

Czarodzieje koszykówki dali efektowne show w Tauron Arenie. Zobaczcie zdjęcia

Arka chce podtrzymać passę w Pruszkowie. Wicelider przywiezie trzy punkty do Gdyni?

Arka chce podtrzymać passę w Pruszkowie. Wicelider przywiezie trzy punkty do Gdyni?

Polecamy

Żółte plamy w brodziku spędzały mi sen z powiek. Ta pasta uratowała mój prysznic

Żółte plamy w brodziku spędzały mi sen z powiek. Ta pasta uratowała mój prysznic

Szaleństwo u brzegów Portugalii. Fale porywają dzieci, a śmiałek bije rekordy [WIDEO]

O TYM SIĘ MÓWI
Szaleństwo u brzegów Portugalii. Fale porywają dzieci, a śmiałek bije rekordy [WIDEO]

Tragedia na A18. Zginął kierowca mercedesa. Utrudnienia trwały ponad dziesięć godzin

Tragedia na A18. Zginął kierowca mercedesa. Utrudnienia trwały ponad dziesięć godzin