Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kotlet Bistro - Kuchenne Rewolucje TVN [MENU, CENY]. Kotlet Bistro to dawny Czerwony Kapturek

Redakcja
Kotlet Bistro (dawny Czerwony Kapturek) Poznań
Kotlet Bistro (dawny Czerwony Kapturek) Poznań Kotlet Bistro
Kotlet Bistro - tak dziś nazywa się dawny bar Czerwony Kapturek w Poznaniu. To efekt programu Kuchenne Rewolucje, z którym bistro odwiedziła Magda Gessler. Jak sama nazwa wskazuje, królem jest tu kotlet. Schabowy jest tu przygotowywany codziennie na kilka oryginalnych sposobów. Co jeszcze zmieniło się w Kotlet Bistro? Zobaczcie menu, dania i ceny.

Kotlet Bistro to dawny Czerwony Kapturek

- Twarde jak karton - w sobie właściwym stylu Magda Gessler narzekała na zaserwowane jej dania, rozpoczynając Kuchenne Rewolucje w restauracji Czerwony Kapturek w Poznaniu. W tej restauracji miało być jak w bajce. Tak przynajmniej myślała pani Dorota, która prowadzi lokal wspólnie ze swoim partnerem Samuelem oraz synami Maciejem i Dawidem.

Ale jak w bajce nie jest. Czerwony Kapturek przynosił co miesiąc od 6 do 8 tysięcy złotych strat. Może dlatego, że właściciele nie mieli wcześniej doświadczenia w gastronomii? Pani Dorota z zawodu jest pielęgniarką. Pracowała w Niemczech. Syn namówił ją na powrót i otwarcie baru z domowym jedzeniem. Potrawy Czerwonego kapturka testował na swoich znajomych. Wydawało się, że biznes się uda. Ale nie wyszło. Na pomoc przybyła Magda Gessler.

Czy Kuchenne Rewolucje pozwolą stanąć lokalowi na nogi?

Kotlet Bistro - bohaterem kotlet schabowy

Magda Gessler zmieniła wystrój, menu i nazwę. Teraz to Kotlet Bistro. Jak sama nazwa wskazuje, króluje tu kotlet. Konkretnie schabowy w różnych postaciach. Ale są i inne dania. "Naszą bazą jest tradycyjna kuchnia polska i wariacje na jej temat, aczkolwiek słyniemy z kotletów w różnych odsłonac" - chwali się na FB Kotlet Bistro. W menu znajdziemy kotlety w różnych postaciach - oprócz tradycyjnego m.in. kotlet schabowy przekładany pastą z pomidorów, papryki i bakłażana, z serem mozzarella, maślany marynowany w cebuli i mleku czy podwójny kotlet schabowy przekładany mieloną wołowiną, cebulą, musztardą słodko-kwaśną i serem królewskim.

Kotlet Bistro - menu i ceny

  • Kotlet panierowany ze schabu i karkówki + dodatki za 25 zł
  • Czerwony czyli podwójny kotlet schabowy przekładany pastą z pomidorów,papryki i bakłażana, z serem mozzarella + dodatki za 25 zł.
  • Szpinakowy czyli podwójny kotlet schabowy przekładany szpinakiem i serem mozzarella + dodatki za 25 zł.
  • Pan Boczek czyli podwójny kotlet schabowy przekładany prażonym boczkiem i prażona cebulą + dodatki za 25 zł.
  • Białas czyli podwójny kotlet schabowy przekładany serkiem ricotta, orzechami i rukolą + dodatki za 25 zł
  • Serowy czyli podwójny kotlet schabowy przekładany trzema serami + dodatki za 25 zł.
  • Cebulak czyli podwójny kotlet schabowy przekładany karmelizowaną cebulą i odrobiną tymianku + dodatki za 25 zł.

* wersja mniejsza w/w kotletów z dodatkami jest za 20 zł

  • Tradycyjny schabowy marynowany w mleku i cebuli + dodatki za 18 zł.
  • Polędwiczki drobiowe w chrupkiej panierce serowej + dodatki za 25 zł.
  • Sznycel drobiowy z sadzonym jajkiem + dodatki za 25 zł
  • Panierowany ser camembert, smażony w maśle, podawany z żurawiną na mixie sałat, z burakiem, pomidorami, granatem i sosem musztardowo-miodowym za 16 zł.

Kotlet Bistro - adres

Kotlet Bistro
Świętego Czesława 12
Poznań

Zobacz zapowiedź odcinka z Poznania:

Źródło: TVN

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska