Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
1 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała...
fot. pixabay.com

Kiszonki na odporność. Jakie warzywa warto włożyć do słoika? Nie tylko kapustę. Te przysmaki sprawdzą się w zimowe dni i święta

Kiszona kapusta

Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała kapusta. Ilość uzależniona jest od tego, jaką objętość końcową chcemy uzyskać. Opcjonalnie, oprócz soli, można dodać wybrane zioła i startą marchewkę. Uzyskaną mieszankę należy kilkukrotnie ubijać, aby wypuścić soki. Im mniej powietrza znajdzie się w słoikach, tym lepiej - wpłynie to pozytywnie na fermentację. Przygotowane weki powinny przebywać w zaciemnionym miejscu od jednego do dwóch tygodni.

Zobacz również

Były policjant skazany za… nagranie interwencji dzielnicowego. Co tam się stało?

NOWE
Były policjant skazany za… nagranie interwencji dzielnicowego. Co tam się stało?

Świerszcze w menu toruńskiego "Restobaru Szamanko"! To będzie przebój sezonu?

NOWE
Świerszcze w menu toruńskiego "Restobaru Szamanko"! To będzie przebój sezonu?

Polecamy

Piłkarki Śląska Wrocław w finale Pucharu Polski!

Piłkarki Śląska Wrocław w finale Pucharu Polski!

Bogdan Zdrojewski jedynką na liście kandydatów PO do Parlamentu Europejskiego

Bogdan Zdrojewski jedynką na liście kandydatów PO do Parlamentu Europejskiego

Minister rolnictwa: „Nie ma idealnych rozwiązań”. Co z dopłatami do zbóż?

Minister rolnictwa: „Nie ma idealnych rozwiązań”. Co z dopłatami do zbóż?