Karczma Bławatek - dawna Karczma u Sołtysa po programie KUCHENNE REWOLUCJE. Magda Gessler w mieście Duszniki-Zdrój [MENU, CENY] [28.11]

E
Karczma Bławatek - dawna Karczma u Sołtysa po programie KUCHENNE REWOLUCJE. Magda Gessler w mieście Duszniki-Zdrój @KarczmDuszniki
Duszniki-Zdrój, Karczma u Sołtysa - miejsce z góralskim charakterem, potrzebuje pomocy. Magda Gessler po raz kolejny przeprowadziła Kuchenne Rewolucje na Dolnym Śląsku - tak powstała Karczma Bławatek, co się zmieniło? Czy warto się tam wybrać, jak radzą sobie właściciele?

KARCZMA U SOŁTYSA KUCHENNE REWOLUCJE

Pani Klementyna od zawsze bardzo lubiła gotować, ukończyła szkołę gastronomiczną, zaraz po tym postanowiła wyjechać za granicę by zdobyć doświadczenie w branży gastronomicznej, pracując w restauracji. Po paru latach zdecydowała się na powrót do rodzinnej miejscowości. Duszniki-Zdrój to tu jest rodzinny dom Pani Klementyny, to tu kobieta chciała otworzyć niewielki lokal. W restaurację zainwestował przyjaciel Pani Klementyny, Włoch. Otwarcie lokalu nabrało wielkiego rozmachu, tak powstała góralska "Karczma u Sołtysa", co w takim razie poszło nie tak? W czym potrzebna jest pomoc Magdy Gessler?

KARCZMA BŁAWATEK KUCHENNE REWOLUCJE MENU MAGDY GESSLER

Zobacz też:
Magda Gessler odmieniła kolejną restaurację

Jak podkreśla w rozmowie z portalem NaszeMiasto.pl właścicielka Bławatka Klementyna Kopeć, kluczem w powodzeniu restauracji są produkty od lokalnych dostawców, a także te swojskie. - ajka mamy od własnych kur, kaczki na rosół mamy swoje, biszkopt pieczemy sami, także warzywa sezonowe mamy ze swojego ogrodu. W pełni naturalne. Wiadomo, że nie wszystko możemy wyprodukować sami, więc to, czego nie możemy, zamawiamy od lokalnych dostawców – mówi właścicielka karczmy Bławatek.

KARCZMA BŁAWATEK OPINIE

Zobacz też:
Darmowe lody od Magdy Gessler

KARCZMA BŁAWATEK DUSZNIKI-ZDRÓJ ADRES - ZOBACZ JAK DOJECHAĆ

Podgórze 4a, Duszniki Zdrój

Zobacz też:
Kurak z Pieca po programie Kuchenne Rewolucje - co zmieniła Magda Gessler w miejscowości Kawice

Wideo

Komentarze 8

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

N
Nor

Taka karczma na pewno cieszy nie tylko podniebienia ale i oko. Niestety wiele lokali w starych budynkach w całej Polsce ma wymienione dawne elementy jak np. drzwi na nowe - metalowe albo plastikowe. Zamiast odrestaurować i uszczelnić. Te wymiany na nowe, tandetne to jest to cos okropnego. Ubolewam też, że wiele zabytków, np. na Dolnym Sląsku małe stacje kolejowe zamiast zostać zakonserwowane w dawnym kształcie dostały przez włascicieli nowe - supermarketowe drzwi, a stare -piękne stu czy dwustuletnie poszły do lamusa. To jest ignorancja wobec starej zabudowy, którą nasi potomkowie wiedzieli jak stawiać!

N
Nor

Taka karczma na pewno cieszy nie tylko podniebienia ale i oko. Niestety wiele lokali w starych budynkach w całej Polsce ma wymienione dawne elementy jak np. drzwi na nowe - metalowe albo plastikowe. Zamiast odrestaurować i uszczelnić. Te wymiany na nowe, tandetne to jest to cos okropnego. Ubolewam też, że wiele zabytków, np. na Dolnym Sląsku małe stacje kolejowe zamiast zostać zakonserwowane w dawnym kształcie dostały przez włascicieli nowe - supermarketowe drzwi, a stare -piękne stu czy dwustuletnie poszły do lamusa. To jest ignorancja wobec starej zabudowy, którą nasi potomkowie wiedzieli jak stawiać!

S
Sanepid
28 listopada, 13:35, Gość:

Nie nakladanie czepka podczas gotowania i to jeszcze z taką burzą loków to kompromitacja. Dla kucharza oczywiscie a nie celebryty chama.

A wyrabianie mięsa w sygnetach? Ile pod tymi pierścionkami jest bakterii

G
Gość

wystrój przed był dużo leszy - zasłanianie takiego drewna obrusami to barbarzyństwo

W
Wawrzyniec Pruski

Zrób zupę po 50, a drugie po 100 to będziesz miała więcej klientów.

P
Passat b3

Czyli kolejna knajpa upadnie.

G
Gość

Nie nakladanie czepka podczas gotowania i to jeszcze z taką burzą loków to kompromitacja. Dla kucharza oczywiscie a nie celebryty chama.

G
Gość

po gessler już tylko bankructwo

Dodaj ogłoszenie