Każdego roku do wałbrzyskiego uzdrowiska zjeżdżają restauratorzy, właściciele gospodarstw agroturystycznych i wielbiciele zupy, aby pochwalić się swoimi potrawami oraz skosztować te zgłoszone do konkursu.
Rywalizacja najlepszych zup organizowana jest w paru kategoriach. Pierwsza obejmuje osoby indywidualne, a druga restauratorów i właścicieli gospodarstw. Ci pierwsi muszą ugotować przynajmniej 6 litrów zupy, zaś drudzy przygotowują 10 litrów.
O tym, kto dostanie Złotą, Srebrną i Brązową Wazę, dowiemy się o g. 18.
Będą stoiska z pysznym jedzeniem, nie zabraknie też koncertów, spektakli i zabaw dla dzieci. Wieczorem posłuchamy zespołów folklorystycznych i zobaczymy pokaz sztucznych ogni.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?