Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Jak zaplatać chałkę i zrobić smaczne bułki z makiem? Warsztaty we Wrocławiu

opr. rsm
fb/Pracownia Food Think Tank
Jak zaplatać, żeby się nie zaplątać? Czy masę makową skręca się w spirale zgodnie z ciągiem Fibonacciego czy raczej należy dać ponieść się fantazji i spróbować odwzorować zawijasy z obrazów van Gogh'a? Byle tylko nie pomylić splotu chlebowego warkocza!

Na warsztatach Michał Czekajło, szef kuchni w Concepcie Stu Mostów nauczy Was wypiekać:
* zaplataną drożdżową chałkę na co dzień,
* świątecznego kulebiaka z kapustą na mące chlebowej,
* tradycyjne słodkie bułki z makiem i pomadą.

Szef kuchni: Michał Czekajło
Gdzie: Pracownia FTT, Łokietka 6, Wrocław
Kiedy: 9 listopada 2018 r., godzina: 18.00-21.00
Koszt warsztatów: 100 złotych
Liczba miejsc: 10

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska