3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
GRZYBY MROŻONE...

GRZYBY MROŻONE

Nie tylko suszenie, ale też mrożenie grzybów - tak jak na przykład w przypadku warzyw, czy owoców – wydłuża ich kulinarną „żywotność”.
Grzyby wystarczy oczyścić, opłukać, osuszyć (rydze i kurki lekko obgotować w lekko osolonej wodzie, żeby utraciły goryczkę).
Następnie układamy na tacy i wstawiamy do zamrażalnika. Dobrze zmrożone przekładamy do plastikowych pojemników, zamykamy i ponownie wkładamy do zamrażalnika.
Dzięki temu nie stracą swych wartości nawet przez pół roku.Tak przygotowane grzyby możemy przechowywać pól roku.

Jak uprawiać pieczarki w domu?

Zobacz również

Tanieją masło i śmietana. To już koniec drożyzny w sklepach? Wyjaśniamy

Tanieją masło i śmietana. To już koniec drożyzny w sklepach? Wyjaśniamy

W tydzień starym wartburgiem objadą całą Polskę. Wszystko dla małej Lenki

W tydzień starym wartburgiem objadą całą Polskę. Wszystko dla małej Lenki

Polecamy

18. kolejka Ekstraklasy: Kto nie zagra? [KONTUZJE, PAUZY]

18. kolejka Ekstraklasy: Kto nie zagra? [KONTUZJE, PAUZY]

Przejazd płatną autostradą – jak zapłacić? Takie są opcje

Przejazd płatną autostradą – jak zapłacić? Takie są opcje

Ryanair na Lotnisku Chopina. Gdzie polecimy? Ile zapłacimy za bilety?

Ryanair na Lotnisku Chopina. Gdzie polecimy? Ile zapłacimy za bilety?

Dodaj ogłoszenie