2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
GRZYBY PASTERYZOWANE...

GRZYBY PASTERYZOWANE

Grzyby dokładnie myjemy, kroimy w paski kroimy i gotujemy przez 10–15 minut w osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego (na 1 szklankę wody1/4 łyżeczki kwasku).

Gorące grzyby razem z zalewą przekładamy do słoików, zamykamy i pasteryzujemy przez godzinę.

Po 24 godzinach pasteryzujemy ponownie przez pół godziny. Odstawiamy do ostudzenia i gotowe. Można je ustawić na przykład w na półkach w piwnicy, czy spiżarni.

Za to można dostać mandat w lesie! Sprawdź, czego nie wolno robić w lasach

Zobacz również

Wielka premiera samochodu elektrycznego Izera! Weszliśmy do środka. Zobaczcie

Wielka premiera samochodu elektrycznego Izera! Weszliśmy do środka. Zobaczcie

Wypadek na A4 w stronę Wrocławia. Kierowca zasnął, a jego pojazd wylądował w rowie

Wypadek na A4 w stronę Wrocławia. Kierowca zasnął, a jego pojazd wylądował w rowie

Polecamy

Polski klub w półfinale europejskich zmagań. Kolejnym rywalem... inny klub Superligi

Polski klub w półfinale europejskich zmagań. Kolejnym rywalem... inny klub Superligi

Ten wniosek złożymy bez wychodzenia z domu. Aplikacja mObywatel z nową funkcją

Ten wniosek złożymy bez wychodzenia z domu. Aplikacja mObywatel z nową funkcją

System edukacji w Australii. Zakończenie roku w środku zimy i dużo wolnego!

System edukacji w Australii. Zakończenie roku w środku zimy i dużo wolnego!

Dodaj ogłoszenie