Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Granat - bistro gruzińskie po programie Kuchenne Rewolucje [MENU, CENY]

Redakcja
Granat -  bistro gruzińskie
Granat - bistro gruzińskie
Granat - bistro gruzińskie to kolejna restauracja po programie Kuchenne Rewolucje. Tym razem Magda Gessler odwiedziła Warszawę. Dzisiejszy Granat to dawna restauracja Mada. Ta również serwowała dania kuchni gruzińskiej. Trzeba było jednak mocno nad nimi popracować. Podobnie z resztą jak na wystrojem restauracji. Jak wygląda i jak smakuje dzisiejsze bistro gruzińskie Granat? Oto zdjęcia, menu i ceny.

Granat - bistro gruzińskie po programie Kuchenne Rewolucje

- Moim zadaniem jest wyzwolić w nich gruzińską energię - mówiła przed wejściem do dawnej restauracji Mada Magda Gessler. Pierwsze spotkanie z lokalem nie należało do najmilszych. Magda Gessler w restauracji Mada zamówiła m.in. chinkali - gruzińskie pierogi z mięsem i rosołem w środku. Należy je jeść bez sztućców - najpierw przez małą dziurkę wypijamy rosół z pierożka, dopiero potem zjadamy ciasto i nadzienie. Problem w tym, że chinkali które zaserwowano na początku wizyty Magdzie Gessler były... suche. A to duży grzech.

Dzisiejsza restauracja Granat mieści się w Warszawie na Wilanowie. Jej właścicielami są Vasil z żoną Martą. - Choć mężczyzna początkowo pracował jako aktor, zbyt małe zarobki zmusiły go do wyjazdu do Polski. Swoją pierwszą pracę dostał na zmywaku. Kiedy wreszcie zaczął normalnie funkcjonować, poznał Martę, z którą po czterech latach wziął ślub. Ich wspólnym celem stało się otworzenie restauracji - czytamy w zapowiedzi programu Kuchenne Rewolucje. Małżeństwo ciężko pracowało, odkładało pieniądze. Wreszcie Mata i Vasil wzięli kredyt i ogromnym wysiłkiem stworzyli „Madę”. Parę wspiera także tata Vasila – Avtandil, który w Gruzji pracował jako inżynier. Aby choć trochę pomóc synowi, o świcie zaczyna pracę w hipermarkecie, a po południu pomaga w restauracji. - Sytuacja finansowa Marty i Vasila jest jednak coraz gorsza. Dlaczego w tak zamożnej dzielnicy ich lokal świeci pustkami? Na to pytanie potrafi odpowiedzieć tylko Magda Gessler, którą zdesperowani właściciele „Mady” poprosili o pomoc - piszą producenci programu Kuchenne Rewolucje.

Jak jest dzisiaj? Bistro gruzińskie Granat ma już nowy wystrój. A przede wszystkim nowy smak. W menu znajdziemy wyłącznie dania gruzińskie. Za wspomniane chinkali - w restauracji Granat już zupełnie inne i pyszne - zapłacimy 25 zł (to cena za 4 sztuki). W menu są też inne obowiązkowe pozycje z Gruzji m.in. tradycyjne gruzińskie chaczapuri - placek nadziewany serem, chaczapuri adżarskie - placek nadziewany serem z jajkiem sadzonym na środku.

Granat - bistro gruzińskie -ceny

Chaczapuri z pieca - 20 zł
Chaczapuri adżarskie - 25 zł
Chinkali 4 szt. - 25 zł
Pielmiei 18 szt. - 25 zł
Tabaka akvalszi - 38 zł
Czakapuli - 43 zł

Granat -  bistro gruzińskie
Granat - bistro gruzińskie

Granat - Bistro Gruzińskie [ADRES]

Branickiego 10 lok 111
Warszawa

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wideo
Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska