Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Goście Złotego Psa nawarzyli piwa. Do fermantacji trunek popłynie rurami

Dominik Wojtas
Złoty Pies - to wrocławianie warzyli piwo
Złoty Pies - to wrocławianie warzyli piwo Dominik Wojtas
Dziś oficjalnie otwarty został browar restauracyjny Złoty Pies. Od godziny 15 jego goście przygotowywali świąteczny trunek. Będzie to mocne, ciemne i rozgrzewające piwo na zimowe wieczory. Wrzucono około 300 kg słodu do tysiąclitrowej kadzi. Autorem receptury jest główny piwowar lokalu, Łukasz Szwed.

Po godzinie 20 goście, do warzonego na pierwszym piętrze lokalu piwa, wrzucali chmiel. Po kolejnych kilku godzinach trunek popłynie rurami do miejsca, oddalonego o kilka kamienic. Tam przez około sześć tygodni będzie fermentował. Po tym czasie powróci 300-metrowym odcinkiem rur do beczek, z których przed Bożym Narodzeniem będzie podawany gościom.

CZYTAJ TEŻ: Dziś w Złotym Psie nawarzysz sobie piwa, w grudniu je wypijesz

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska