Francuska Bajadera po programie Kuchenne Rewolucje [MENU]

re
07.082014 warszawa jesienna ramowka programu tvn serial program telewizja  nz. magda gessler fot. piotr smolinski / polskapresse
07.082014 warszawa jesienna ramowka programu tvn serial program telewizja nz. magda gessler fot. piotr smolinski / polskapresse Piotr Smolinski
Udostępnij:
Francuska Bajadera - dawny Lawendowy Dom - restauracja po programie Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler. Zobacz, co teraz serwuje i jak zmieniła się restauracja Francuska Bajadera.

Francuska Bajadera w Czeladzi to pierwsza restauracja, jaką w XV sezonie programu "Kuchenne Rewolucje" odwiedziła Magda Gessler. Dzisiejsza Francuska Bajadera to dawna kawiarnia i restauracja Lawendowy Dom.

Restaurację prowadzi małżeństwo. - Marcin zanim stał się właścicielem lokalu, mógł się poszczycić dziewięcioletnim doświadczeniem zawodowym, bo wcześniej pracował jako kucharz, i to w dużych, renomowanych hotelach - czytamy w zapowiedzi lokalu. Jego żona zadbała o wystrój. „Lawendowy dom” to białe kredensy, białe stoły a’la Prowansja oraz chłodny, lawendowy fiolet na ścianach i w dodatkach. - Niestety oboje nie potrafili się dogadać co do profilu restauracji, którego koncepcja rodziła się w licznych dyskusjach, i jak sami przyznają, niezależnie i bez związku z pomysłem na nazwę i wystrój - piszą autorzy Kuchennych Rewolucji.

Niestety, restauracja „Lawendowy dom” nie ciszyła się wielką popularnością w Czeladzi. Na ratunek zaproszono więc Magdę Gessler. Ta zdecydowała, że francuski klimat pozostanie w lokalu. Ale już pod inną nazwą i z nowym menu. Teraz to już restauracja Francuska Bajadera.
Jak sobie radzi. Czy Francuska Bajadera pęka w szwach? Właściciel restauracji przed emisją programu Kuchenne Rewolucje nie chciał o tym rozmawiać.
Ale o menu chętnie piszą internauci.
- Menu pani Magdy nie było dostępne w 100% ale zostałyśmy o tym poinformowane już przy składaniu zamówienia. Co do samego menu: grzanki z wędzona papryka bardzo dobre, zupa krem z cukinii przepyszna, zupa cebula bardzo dobra, ratatuj ok - czytamy w jednym z komentarzy na facebookowym profilu restauracji Francuska Bajadera. Ale są też mniej przychylne komentarze. Na przykład taki: - Jedzenie, szczerze mówiąc bez szału. Miałam okazję jeść kurczaka w sosie śmietanowo-winnym, bagietkę pani Magdy Gessler i spróbować zupy cebulowej, która swoją drogą, smakuje jak z torebki. Niby dobre, ale jednak z restauracji wychodzi się z mieszanymi uczuciami. Idąc do niej oczekuje się jakiegoś efektu "wow" - zrobienia wrażenia, że samemu się takich dań nie zrobi, że smak będzie niepowtarzalny. Tu tego właśnie brakuje - pisze jedna z internautek po wizycie w lokalu Francuska Bajadera.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Wideo

Komentarze

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie