Największą popularnością podczas weekendowego Wrocław Food Truck Festival na pl. Nowy Targ cieszyły się bao, czyli chińskie parowane bułeczki w różnych kolorach z mięsną wkładką. Niestety już dwie godziny po otwarciu Wrocław Food Truck Festival trzeba było na nie czekać prawie godzinę.
Równie dużo klientów, co przy food trucku z bao, stało przy stoiskach z meksykańskimi daniami, portugalskimi kanapkami, chińskimi pierożkami, mulami z Francji, tajskimi lodami czy też tajskim street foodem.
Wrocław Food Truck Festival był pierwszym w tym roku zlotem food trucków. Widać wrocławianie zatęsknili za znanymi wozami z jedzeniem, bo już w południe tłumnie pojawili się na pl. Nowy Targ. Festiwal trwa dziś jeszcze do godziny 22.00, a jutro kucharze z food trucków znów będą karmić swoich klientów od godziny 12.00 do godziny 22.00.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?