W Rynku przy fontannie i Ratuszu stoją już kramy z produktami regionalnymi i europejskimi. To oznacza początek dziesiątej edycji festiwalu kulinarnego Europa na widelcu, który potrwa we Wrocławiu do poniedziałku. W drewnianych domach przysmaki z Dolnego Śląska, Francji, Grecji, Bułgarii, Niemiec, Turcji, Ukrainy, Austrii i innych krajów Starego Kontynentu. Są wina zarówno z Doliny Baryczy, jak i hiszpańskiej La Manchy. Są sery z Krzeszowa, a prawie po sąsiedzku sery z Austrii. Są miody, langosze, baklavy... Nie zabrakło wyrobów wileńskich: pieczywa, kwasu chlebowego, mięsa i chałwy. Te i inne przysmaki można degustować i kupować przez pięć dni trwania festiwalu. Kramy zamkną się w niedzielę. Zobaczcie ceny poszczególnych towarów klikając na zdjęcia.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!