18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Dawniej Niebieski Parasol, dziś Pod Jeleniem, czyli Magda Gessler na Dolnym Śląsku

PK, RED, SZKUD, NZaktualizowano 
Niebieski Parasol czy Pod Jeleniem? Jakie efekty dała wizyta Magdy Gessler w restauracji w Chojnowie na Dolnym Śląsku? Dowiemy się już w najbliższy czwartek o godz. 21.30 z programu Kuchenne Rewolucje w TVN.

Magda Gessler z ekipą programu "Kuchenne rewolucje" była w Chojnowie w styczniu. - Nie mamy już nic do stracenia: albo odbijemy się od dna, albo pogrążymy się głębiej w mule - mówiła wtedy Małgorzata Członka, prezes Stowarzyszenia Niebieski Parasol, które trzy lata temu przejęło lokal przy ul. Legnickiej. - Próbowaliśmy różnych zmian, ale może jest coś, czego my nie widzimy - zastanawiała się. - Jeśli restauracji nie ocali doświadczenie i intuicja Magdy Gessler, to będzie problem.

Wtedy jeszcze restauracja nosiła nazwę Niebieski Parasol. Ale to właśnie za namową Magdy Gessler zmieniono ją na Pod Jeleniem.

- Goście z zewnątrz niezbyt chętnie tu zaglądają - czytamy o lokalu Niebieski Parasol w zapowiedzi programu na stronie TVN. - Pani Małgosia wini za to swój personel, głównie kuchenny. Twierdzi, że kucharki gotują niesmacznie i bez pomysłu. Pracownice o wszystko oskarżają czepialską panią dyrektor. Zła atmosfera wpływa na to, że nikt nie ma tu mobilizacji do lepszej i efektywniejszej pracy.

- Obroty zwiększyły się szczególnie w lutym, niestety w miarę upływu czasu spadają... Nie wiem czy nie odpowiada menu czy to wina nadchodzącej wiosny - mówi Małgorzata Członka w rozmowie z lokalnym portalem Haynau.pl. - Z ciekawości nowi goście smakują dania polecone przez Magdę Gessler. Tutaj największym powodzeniem cieszy się deser - kisiel z owoców czerwonych na winie wytrawnym - jest rewelacyjny - to jest też mój ulubiony deser. Z dań - gulasz z jelenia, spetzle i pierogi szwabskie (szpinak z masą parówkową) - danie dobre i dość syte.

Od nagrania programu minęły cztery miesiące. Jak się udała kuchenna rewolucja w "Niebieskim parasolu"?

- Od tego czasu jest znacznie większe zainteresowanie naszym lokalem, bo wiele osób chce zobaczyć co się zmieniło. Choć zdarzają się głosy, że w porównaniu z innymi lokalami z Kuchennych Rewolucji, aż tak wielkich zmian nie było - mówi Gazecie Wrocławskiej Małgorzata Członka. - Staliśmy się bardziej restauracją niż pubem, jak było do tej pory. Co prawda podczas weekendów wciąż nie brakuje klientów, którzy przychodzą głównie się napić, ale w ciągu tygodnia staliśmy się przede wszystkim restauracją odwiedzaną przez rodziny.

Jaka jest Magda Gessler prywatnie, jak się zachowywała na planie? - Jest taką samą osobą jak w telewizji. Niczego nie udaje i tak samo się zachowuje - mówi Członka. - Boję się jak wyjdzie program, bo wiadomo że jest on robiony głównie pod show. A były różne sytuacje podczas kręcenia. Były i emocje, i łzy. Już zresztą po zajawkach widać, że jest to w specyficzny sposób montowane. Najbardziej boje się jednak o pracowników, żeby oni źle nie wypadali w programie, bo ja sobie dam jakoś z tym radę - dodaje szefowa lokalu Pod Jeleniem.

- Nie żałuję i jeszcze raz zgłosiłabym się do programu. Liczymy bowiem na to, że po emisji programu w telewizji będzie nas odwiedzało jeszcze więcej klientów. W końcu nie wszyscy wiedzieli, że byliśmy w "Kuchennych rewolucjach" i z pewnością wiele osób, choćby z ciekawości, przyjdzie nas odwiedzić. A przecież zyski z restauracji idą na potrzeby Stowarzyszenia na Rzecz Chorych Długotrwale Unieruchomionych "Niebieski Parasol". Mamy nadzieję, że przy okazji wizyty w naszym lokalu, część klientów wesprze naszą działalność - podkreśla Małgorzata Członka.

"Kuchenne rewolucje" Magdy Gessler są na ekranie TVN już piąty sezon. Idea show jest prosta: słynna restauratorka przyjeżdża, ogląda lokal uważniej od inspekcji sanitarnej, zagląda do garów i stawia diagnozę - nierzadko bolesną lub wręcz upokarzającą dla właściciela.

Potem na dwa dni wywiesza na drzwiach tabliczkę "Zamknięte" i przeprowadza tytułową rewolucję: szkoli załogę, modyfikuje menu, zmienia wystrój, planuje działania promocyjne, a niekiedy sugeruje właścicielowi zmiany kadrowe. Po ponownym otwarciu tłumy ciekawskich szturmują wejście, a ekipa TVN jedzie dalej w Polskę.

Widzowie TVN wiedzą, że autorka programu nie ma zwyczaju owijać słów w bawełnę. Na planie nie zawsze jest przyjemnie. Leją się krople potu i łzy, co kamera skwapliwie wyłapuje. "Wy to dajecie jeść ludziom jak świniom?" - dziwi się w jednym z odcinków na widok gnijących w kuchni ziemniaków. "Tu śmierdzi trupem" - mówi w innej restauracji i demonstracyjnie zatyka sobie nos.

polecane: Flesz - e-papieros zagraża zdrowiu

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze 18

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

R
Rafał

Bylismy w 9 osob - ceny z kosmosu, brud i syf, kelner palce trzyma w talerzu, porcje małe i w smaku okropne nie polecam

K
Kicia Kocia

zmiany to wprowadza ekipa z tvn, magda gessler jest w kuchni może kwadrans przez cały program...
Jak można było zmienić taką faktastycznie surrealistyczną nazwę "Niebieksi parasol" na jakiegoś nudnego jelenia????

...

RZYGAĆ

m
misczu

tuska też powinno zacząć myśleć ...

J
Janek

Ale ponad 30 mln zł program zarobił - ale oczywiście nikt nie oglada ... Katole od Kaczora zacznijcie mysleć !

g
gość

Już wolę takie coś, możesz sobie włączyć Pospieszalskiego - to jest program na miarę misji. No i jeszcze nie zapomnij zapłacić abonamentu- do 25-tego.

b
bbvb

"Pani Małgosia wini za to swój personel, głównie kuchenny. Twierdzi, że kucharki gotują niesmacznie i bez pomysłu"
To sie ludzi zwalnia i zatrudnia innych a nie psioczy i oczernia. I jeszcze pcha do tv żeby zwiększyć liczbę gości. Sorry ale jak widziałem zaplecza kuchenne niektorych kuchni to się żygac chce

g
gość

Jak się Wam nie podoba, to nikt nie zmusza do oglądania. To program stacji, która nie żyje z publicznej kasy, więc element komercji być musi. Wszyscy krytykujecie naprawdę dobry program na tle gów...a które puszcza konkurencja i jeszcze sobie każe za to płacić. I skąd bierzecie, że ktoś płaci za występ , a może podpisuje umowę z której nie można się pod groźbą kary wycofać - przecież tam, gdzie była wola współpracy program się nie kończy negatywnie- co najwyżej obojętnie. Właśnie taki program pokazuje metody oszustw, syf, chemię i inne trudne prawdy w temacie gastronomii.

m
mm

ale łykasz to jak pelikan rybę

g
gość

To pokaż jakiś bardziej ambitny. Każdy odcinek inny, zwroty akcji, emocje, program nie zawsze się dobrze kończy, stąd nieprzewidywalny, pokazuje rzeczywistość czasami przerażającą: brud, ignorowanie przepisów sanitarnych, oszukiwanie gości. Ktoś kto gotuje może się czegoś dowiedzieć. Czego można więcej wymagać od programu reality. Jak Ci się nie podoba to oglądaj szmirę TVP i płać abonament.

c
czytelnik

Spojrzenie ma lekko ...

M
Marzena Mąka

Skąd w Was tyle złości i zawiści? rozumiem, że można nie lubić Magdy Gessler, ale na Boga, nie przesadzajcie już z tą "otłuszczoną babą", itp. Stoi chyba za tym jedynie Wasza zazdrość i jakieś umysłowe zacofanie. Program Magdy Gessler nie jest sztuką najwyższych lotów, ale uwielbiane przez polski naród wszelkie talent show stoją jeszcze niżej, bo to już typowa guma do żucia dla umysłu. Więc zamiast jechać na kudły Gessler, jej tuszę czy wyssane z palca przez jakiegoś frustrata brednie o tym, że trzeba płacić 100 tysięcy złotych za udział w programie, zainteresujcie się swoim własnym życiem albo zróbcie coś dla innych. Chyba, że stać was tylko na trollowanie na tym forum. BTW do admina forum: kiedyś nie było tu tak nieprzyjemnie, co się stało? kryzys tak namieszał ludziom w głowach czy może ktoś opłaca kilku frustratów wyżywających się na tym właśnie polu - bo widocznie na innych polach nie mają takiej możliwości?

k
konsumentka

Bez tego nie ma prawa wejść do kuchni. To podstawy podstaw żywienia zbiorowego , które znała każda prawdziwa kucharka. Przecież te kudły są potem w potrawach! Jak taka osoba może pouczać kogokolwiek. Wstyd.

r
rommmm

rozumiem ludzi w trudnej sytuacji ALE
kto zaprasza jakąś otłuszczoną kobietę, która zna się na wszystkim począwszy od psychologii, kuchni, gotowaniu, wystroju wnętrz a skończywszy na marketingu ?!
Jaja sobie robicie?! W 3 dni zmiana ma odbić knajpę od dna ? hahaha
odmalowując ściany i zmieniając menu?
proszę was ja wiem, że TV wpływa negatywnie na ludzkie mózgi ale kto w to uwierzy ?!
Mi byłoby WSTYD pokazać się w telewizji i uzewnętrzniać swoje problemy wszystkim naokoło hahahaha

g
gość

pod koniec swojej kariery

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3