Buraki i mięso z owadów zamiast wołowiny? Ikea zaprezentuje innowacyjnego i zdrowego hamburgera. Będzie też "bezparówkowy" hot-dog
oprac. (d-ka)
Zamiast mięsa w hamburgerze ma być 50 gramów larw chrząszcza nocnego
Pixabay.com/zdjęcie ilustracyjne
SPACE10, innowacyjne laboratorium meblowego giganta IKEA, zaprezentuje zdrową alternatywę dla hamburgera, w którym wołowinę zastąpią buraki i mięso z owadów - donosi portal dlahandlu.pl.
W lutym Ikea pokazała Veggie Dog, wegańską wersję "bezparówkowego" hot-doga, która będzie dostępna latem.
Następny w kolejce jest, jak informuje portal dlahandlu.plBug Burger, zdrowa wariacja na temat klasycznego hamburgera, w którym wołowinę zastąpiono mieszanką 100 gramów buraków ćwikłowych, 50 gramów pasternaku, 50 gramów ziemniaków i 50 gramów larw chrząszcza nocnego.
Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji.
Zaloguj się lub załóż konto
Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.
Podaj powód zgłoszenia
t
tornister
Mięsa się nie je. Owady, to również jest mięso.
Kleo75
Juź robią... Ikea skończyła się z Leksvikiem...
B
Białko
Samo dobro po składnikach ale obrzydlistwo totalne. Przekona się naród