Magdzie Gessler smakowała nie tylko kasza gryczana z pulpetami. - Jest naprawdę pysznie - oceniła grzanki z kozim serem. Pochwaliła też barszcz. - Są prawdziwe skwarki. Ma moc. ale za mało jest buraków. Okej ale był lepszy - podsumowała.
A jak to się zaczęło?
Najpierw Restauracja w Podwórku, dziś Bistro Fiołek
.
Konrad otworzył swój lokal w centrum Cegłowa, ale restauracja była tak ukryta, że trudno było ją znaleźć. Nie miała nawet... szyldu. Właściciel pełnil jednocześnie funkcję szefa kuchni, zaopatrzeniowca, kelnera, a w razie potrzeby - również sprzątacza. W prowadzeniu biznesu pomagały mu żona Katarzyna i teściowa Anna, ale to on był odpowiedzialny za smak dań. Miały być domowe, proste, smaczne. Niestety, kotlety schabowe i mielone, pieczenie, pierogi czy zupy zamawiało tylko kilka osób dziennie. Czasem goście nie przychodzili przez cały dzień. Magda Gessler musiała zmienić dobrze ukryty, rzadko odwiedzany lokal w świetnie prosperujący biznes.
Bistro Fiołek co tutaj można zjeść?
- Grzanka z kozim serem z chatney z pomidorów - 10 zł
- Sałata bałkańska Magdy Gessler - 15 zł
- Barszcz czerwony na burakach i jagodach - 15 zł
- Pulpety cielęco-wieprzowe z kaszą gryczaną i sałatką bałkańską - 35 zł
- Domowe ciasta - 8 zł
Strefa Biznesu: Dlaczego chleb podrożał? Ile zapłacimy za bochenek?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?