Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Bistro Fiołek - dawna Restauracja w Podwórku - w programie Kuchenne Rewolucje [MENU, CENY, Kuchenne Rewolucje 24.09.2020]

m
Bistro Fiołek to dawna Restauracja w Podwórku
Bistro Fiołek to dawna Restauracja w Podwórku Facebook - Bistro Fiołek
- Mięsy i kasza genialne. Wyczuwalny koper, delikatne pulpety, genialnie się rozpływa w ustach. Dawno nie jadłam tak dobrej kaszy gryczanej - tak Magda Gessler podsumowała swoją kontrolną wizytę w bistro Fiołek w Cegłowie pod Warszawą. A gdy lokal - wtedy jeszcze działający jako Restauracja w Podwórku - zgłaszał się do programu nie było tak kolorowo. Nic nie wskazywało na to, że Kuchenne Rewolucje w bistro Fiołek zakończą się aż tak wielkim sukcesem.

Magdzie Gessler smakowała nie tylko kasza gryczana z pulpetami. - Jest naprawdę pysznie - oceniła grzanki z kozim serem. Pochwaliła też barszcz. - Są prawdziwe skwarki. Ma moc. ale za mało jest buraków. Okej ale był lepszy - podsumowała.

A jak to się zaczęło?

Najpierw Restauracja w Podwórku, dziś Bistro Fiołek

.
Konrad otworzył swój lokal w centrum Cegłowa, ale restauracja była tak ukryta, że trudno było ją znaleźć. Nie miała nawet... szyldu. Właściciel pełnil jednocześnie funkcję szefa kuchni, zaopatrzeniowca, kelnera, a w razie potrzeby - również sprzątacza. W prowadzeniu biznesu pomagały mu żona Katarzyna i teściowa Anna, ale to on był odpowiedzialny za smak dań. Miały być domowe, proste, smaczne. Niestety, kotlety schabowe i mielone, pieczenie, pierogi czy zupy zamawiało tylko kilka osób dziennie. Czasem goście nie przychodzili przez cały dzień. Magda Gessler musiała zmienić dobrze ukryty, rzadko odwiedzany lokal w świetnie prosperujący biznes.

Bistro Fiołek co tutaj można zjeść?

  • Grzanka z kozim serem z chatney z pomidorów - 10 zł
  • Sałata bałkańska Magdy Gessler - 15 zł
  • Barszcz czerwony na burakach i jagodach - 15 zł
  • Pulpety cielęco-wieprzowe z kaszą gryczaną i sałatką bałkańską - 35 zł
  • Domowe ciasta - 8 zł
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Dlaczego chleb podrożał? Ile zapłacimy za bochenek?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska