Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
3. Zła temperatura grillowania...
fot. archiwum Polska Press

10 błędów popełnianych podczas grillowania. O co powinieneś zadbać, kiedy grillujesz? 10.07.2022

3. Zła temperatura grillowania

Od rozpalania przechodzimy do obróbki termicznej grillowanych potraw. Tu znowu pośpiech nie jest wskazany. Zbyt szybkie grillowanie potraw w zbyt wysokiej temperaturze, a szczególnie na otwartym ogniu jest niedopuszczane i zwyczajnie niezdrowe.
Potraw nie należy wrzucać na ruszt tuż po rozpaleniu grillach, należy poczekać aż ogień zgaśnie i węgiel, czy brykiet będzie się tlił. Tu kolejna ważna sprawa – kratki nie należy ustawiać zbyt blisko paleniska. Ani – co oczywiste - zbyt daleko.

Zobacz również

Rosyjski sąd odrzucił apelację. Amerykański reporter pozostanie w areszcie

Rosyjski sąd odrzucił apelację. Amerykański reporter pozostanie w areszcie

Skierniewice na rodzinnych zdjęciach sprzed dekad

Skierniewice na rodzinnych zdjęciach sprzed dekad

Polecamy

Masz taką mąkę w domu? Nie używaj, możesz mieć przez nią raka!

Masz taką mąkę w domu? Nie używaj, możesz mieć przez nią raka!

Gdzie najtaniej na wakacje? Nowy ranking wywróci twoje plany do góry nogami!

Gdzie najtaniej na wakacje? Nowy ranking wywróci twoje plany do góry nogami!

Po co owijać walizkę w folię spożywczą?

Po co owijać walizkę w folię spożywczą?